Nyhet

Svensk Amazon er nær en lansering

Amazons halvt oversatte nettside har lekket på nett

I flere år har det gått rykter om en svensk lansering, men det har alltid løpt ut i sanden. Men nå finnes det faktisk bevis på at Amazon har begynt å oversette nettsiden til svensk.

Domenet amazon.se ble i 2018 kjøpt for hele 6 millioner kroner. Siden da har nettsiden simpelthen videresendt besøkende til den tyske butikken.

Men nå har bransjetidskriftet Ehandel klart å finne nettsiden som er under oppbygning, som nylig lå helt åpent for hvem som helst å surfe på. Ifølge Ehandel kunne man også logge inn med sin Amazon-konto, så dette er ikke en svindel.

Store deler av nettsiden er oversatt og virker relativt klar for lansering, sier Ehandel. Men det er likevel ingen svenske leverandører å finne der, og mange av produktbeskrivelsene er fortsatt på engelsk.

At lanseringen virkelig ser ut til å være i gang bekreftes av at Amazon i vår registrerte en svensk filial, at de har skrevet under på en kontrakt for kontorlokaler i det sentrale Stockholm og at de annonserer etter personale.

Det går rykter om at de kommer til å lansere amazon.se til Black Friday i november, men med tanke på Corona er det mulig at datoen ikke kommer til å holde. Men det ville vært katastrofalt å gå glipp av julehandelen.

Da Amazon for øyeblikket søker etter en analytisk leder med ansvar for både Sverige, Danmark, Norge og Finland, forventer bransjefolk at de etterhvert vil åpne separate nettsider i resten av Norden med erfaringene fra den svenske siden som utgangspunkt.

 

Kilder: Magasinet Ehandel, e24.no

Les videre
Exit mobile version