itemprop

CES 2014

Heteste spillkonsoll akkurat nå er PlayStation 4. Men egentlig behøver du den ikke for å spille PlayStation-spill, Sony planlegger nemlig å begynne med å strømme spill til alle typer enheter.

PlayStation Now er navnet på en tjeneste som gjør det mulig å strømme spill via nettet til mange forskjellige slags enheter – til og med smarte TV-er og mobiltelefoner. Det er mulig  takket være at spillene ikke ligger på selve enheten, men på en sky-server ute på internett.

playstation-now

Først til Sonys egne modeller
Når og til hvilke enheter PlayStation Now blir tilgjengelig har ikke Sony avslørt. Først ute er klienter til Sonys egne apparater PlayStation 4, PlayStation 3 og den bærbare konsollen Vita. Deretter kommer nye modeller av Sony Bravia TV – og etter hvert også enheter fra andre produsenter.

Da overføringen har kraftig videokomprimering blir kravene til båndbredde ikke store. Men det kreves en enhet og en tilkobling uten forsinkelse, slik at man ikke blir skutt av motstanderne før serveren registrerer at man har flyttet på seg…

Spillet kan enten leies ett og ett eller man kan kjøpe et abonnement med ”et stort antall titler”.

Når PlayStation Now kommer til Europa har Sony dessverre ikke sagt noe om. De satser i første omgang på land som har NTSC-bildestandarden, fremfor alt Japan og USA.

Tjenesten strømmer som sagt PlayStation 3-titler over nettet. Det gjør at PlayStation Now er interessant også for de som tross alt har lykkes å få hendene på en PlayStation 4, da den splitter nye konsollen faktisk ikke kan spille PS3-spill.

annonse

Kilde: The Verge

annonse
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen