Se! Et nettbrett for blinde!

Forskere har utviklet nettbrett med blindeskrift.

(Foto: Produsenten)

Det er forskere ved University of Michigan som har laget den første prototypen av et nettbrett med blindeskrift, såkalt braille, slik at personer med kraftig nedsatt syn kan lese tekst. Når man går til en ny side, oppdaterer nettbrettet seg automatisk med ny skrift, takket være “piksler” som hever seg, og som man kan føle på.

Tidligere varianter av nettbrett for blinde har bare klart å vise en braille-tekstlinje om gangen. Denne prototypen viser hele sider.

I første omgang dreier det seg om ren tekst, men professor Dr. Sile O’Modhrain, som leder prosjektet, sier det er planer for å inkludere muligheten for å ”lese” grafer, fotografier og annen grafikk.

– Du får ikke gjort mye med en enkel linje. For det første er det vanskelig å lese slik, men du kan heller ikke gjøre andre ting som grafer, du kan ikke lage regneark, du kan ikke gjøre noen form for informasjon distribuert i rom.

Foruten å være bedre enn énlinje-nettbrettene, er den nye enheten billigere. Typisk for de andre er å koste 30.000-50.000 kroner. O’Modhrain oppgir ingen pris for sitt, annet enn at han er sicker på at det blir mye rimeligere.

Se video om nettbrettet for blinde her:

https://youtu.be/M7Gl2qF9Eds

Kilde: BGR

(Artikkelfoto: University of Michigan)

Les videre
Exit mobile version