Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung lanserer 1 TB SSD i mikroformat

Er du mer enn normalt glad i lagringsplass? I så fall har Samsung akkurat lansert årets mest spennende produkt.

Skrevet av / 06.01.15 - 18:01
Samsung lanserer 1 TB SSD i mikroformat

Man kan aldri få for mye fysisk lagringsplass. Det er det i hvert fall noen av oss som synes, og hvis du hører til denne utvalgte skaren som ikke har mye til overs for Dropbox og beslektede skytjenester eller bare vil ha alle dine data på deg hele tiden, så har Samsung nettopp lansert et nytt produkt, som får alle dine drømmer til å gå i oppfyllelse.

Riktignok gikk det meste av gårsdagens Samsung pressekonferanse med til å snakke om nye TV-er, men den koreanske elektronikkgiganten hadde også et eksternt drev i visittkortstørrelse med på programmet, og det er snakk om et solid state drive (SSD) på inntil en hel terabyte!

Samsung-Portable-SSD-T1-1

Det lille SSD-drevet veier knappe 30 gram og måler 5 x 7 cm. Lesehastigheten er opptil 450 MB pr. sekund, og drevet har dessuten innebygd 256-bit kryptering. Enheten støtter USB 3.0 og kan både brukes med Windows- og Mac-datamaskiner.

Samsung lanserer mini-enheten på markedet i USA i løpet av en måned til en pris på 600 dollar. Om og når den kommer til Norge vet vi ennå ikke, men vi undersøker saken og oppdaterer historien, hvis vi får ytterligere informasjon fra Samsung.

I mellomtiden kan du lese om denne minnepinnen på 1 TB fra Kingston, som vi testet i 2013.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top