Search
Generic filters

Ray-Ban og Oakley er klare for Google Glass

Nytt samarbeid skal gi oss en stiligere nerdebrille.

Nerdebrillen Google Glass har lenge vært på prototypestadiet, og er fremdeles ikke klar for lansering. Nå får brillen en overhaling, for søkegiganten har nemlig inngått samarbeid med brilleprodusenten Luxottica Group, for å tone ned nerdefaktoren på den høyteknologiske brillen.

En gruppe eksperter vil gå sammen om å lage fremtidige Glass-produkter, som skal lanseres under Luxotticas mer kjente merkenavn, Ray-Ban og Oakley.

– Vi bor i en verden hvor teknologisk innovasjon har dramatisk forandret måten vi kommuniserer og samhandler i alt vi gjør, sier Luxotticas formann Andrea Guerra i en uttalelse. – Enda viktigere er at vi har kommet til et punkt hvor vi nå både har et teknologisk fremstøt og et drag fra konsumentene for produkter og applikasjoner innen beklebar teknologi.

Spesifikasjoner og utseende av produktene holdes imidlertid tett til brystet, så noen sniktitt er ikke aktuelt med det første.

Prototype av Google Glass.
Prototype av Google Glass.

Google Glass, som fremdeles er i betamodus, kommer til å koste tett oppunder 10.000 kroner.

Hva er Google Glass?
Google Glass er en app-basert brille som viser utvidet informasjon om virkeligheten direkte til øyet. Bruksområdene kan være alt fra navigasjon til gjenkjenning av utesteder og klesprodukter. Gå rundt i byen og stadig bli informert om priser og spesielle tilbud hos ulike butikker, få opp menyen på restauranten idet du går forbi, eller få beskjed om hvor lenge det er igjen før din Tesla Model S er fulladet. Kjenn igjen dine venner i en stor menneskemengde ut ifra klærne de har på seg, eller politiet kan benytte brillen til å få informasjon om mistenksom oppførsel blant potensielt kriminelle.Dette er bare noen av bruksområdene man kan tenke seg, og Google er i samarbeid med flere apputviklere i kampen om å gjøre brillen uunnværlig for oss alle.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.