Search
Generic filters

Nintendo 3DS – A New Dimension

Den 19. januar var det duket for pressekonferanse, fremvisning og testing av den nye Nintendo 3DS i Amsterdam. Den nye konsollen har fått slippdato 25.mars her til lands sammen med en rekke både nye og gamle spill.

Under pressekonferansen ble vi presentert for Nintendos visjoner, samtidig som samarbeid med ulike utviklere ble fremhevet. Det var ingen tvil om at alle parter har store forhåpninger til denne konsollen, og at de mener den vil revolusjonere våre spillopplevelser på flere måter.

Helt siden NES konsollen har Nintendo snust på mulighetene for å lage en maskin som støtter 3D formatet. Som få kanskje vet har dette formatet vært testet ut både på Virtual Boy, Game Cube og GameBoy Advance. Men prosjektene stoppet opp grunnet et marked som ikke var klar for denne teknologien…. Helt til nå! Og Nintendo skuffer ikke!

Specs
Konsollen kommer i to farger: Aqua Blue og Cosmo Black, for den som mener at det ytre teller. Nytt er det også med en ekstra circle pad for bedre styring og presisjon i tillegg til den vi allerede er vant til fra de tidligere versjonene av DS. Den har også en innebygget bevegelsessensor som utnyttes i flere av de kommende spillene. Den øvre skjermen er 10% større enn på DSi og 3D dybden justeres med en slide på siden. I tillegg til det det indre og ytre kameraet, har de lagt på enda et kamera som kan ta 3D bilder du kan leke deg med og dele med andre. Konsollen kommer med et 2 GB SD-kort, som selvfølgelig kan byttes ut om behovet for mer plass skulle melde seg. De som allerede har en samling DS spill, kan glede seg over at konsollen er bakoverkompertibel og vil derfor kunne spille de gamle spillene så vel som de nye.

Begeistringen over innholdet var heller ikke til å ta feil av og Nintendos utsendte snakket varmt om blant annet Spotpass og lokal oppkobling på nett for å laste ned data fra ulike aktører, samt en egen e-shop. Et eksempel på dette var videoklipp og nyheter fra Eurosport, Aardman og Sky. Hvor god dekningen eller samarbeid kommer til å funke i Norge gjenstår å se.

Streetpass er en lignende funksjon, men fokuserer mer på spillopplevelsen. Så lenge du har konsollen med deg i sovemodus, så vil den jobbe for deg og dele informasjon du selv velger med andre spillere du møter på gata.

Dette ble i stor grad trukket frem da Capcom presenterte sitt nye Street Fighter IV. En stor del på spillet kommer til å handle nettopp om dette. Konsollen spiller for deg i sovemodus om den møter andre i samme tilstand. Kamper utkjempes over ulike samlebare tokens. I tillegg til å spille i sovemodusen, kan du også benytte denne og andre netttilkoblinger på å spille mot hvem du vil, når du vil i hele verden. Og når vi trodde vi hadde hørt alt om denne «nye» måten å spille på, ble vi også presentert for muligheten til å tune inn å se på at andre har kamper mot hverandre.

Revolusjonerende
Både Nintendo selv, samarbeidspartnere og utviklere sparte ikke på lovordene og har stor tro på at denne konsollen kommer til å bli starten på noe stort. Noe som vil revolusjonere vår måte å spille på, og ta håndholdt konsoll til nye høyder i et stadig voksende marked for denne teknologien. Dette åpner mange dører for utviklingen av spillene og dermed også større variasjon og noe som passer for alle. Bredden på spillsjangerne er og blir stor noe som gjør konsollen til en underholdningsmaskin for de fleste. Selve 3D effekten funker glimrende på denne konsollen, og en brilleløs spillopplevelse er ikke å forakte. Du justerer selv hvor mye dybde du vil ha etter hva som passer dine øyne, behov og ønsker. Det skal sant nok nevnes at du skal holde konsollen ganske stille for å ikke forstyrre effekten, men dette er ikke noe problem eller veldig forstyrrende med mindre du er en av dem som styrer til venstre og høyre med hele kroppen. I det fall vil jeg heller anbefale WII motion kontroller..

Spillene
I lanseringsperioden mars til juni, vil det slippes hele 25 spill til Nintendo 3DS, og utviklere vil også komme på banen med flere titler fortløpende. Noen av spillene er splitter nye, mens flere kjente klassikere relanseres i nye drakter. Undertegnede var så heldig å få teste demoene på flere av de kommende spillene, og her var det mye godt og blandet.

Resident Evil – Mercenaries 3D Edition
De som kjenner til serien vet at Mercenaries er et bonusnivå på de nyeste spillene, der man skal slakte så mange zombier som mulig på en viss tid. Capcom vil nå dele denne modusen med flere og lagde derfor et spill basert på dette med karakter fra tidligere, samt et par nye. Dybdeopplevelsen og formatet passer ypperlig til denne typen spill, men usikkerheten ligger rundt kontrollene og om det holder å basere et helt spill på en slik modus som de her har gjort.

Pro Evolution Soccer 2011 3D
Konami står for det første fotballspillet som lanseres på håndholdt konsoll i 3D. Ved å flytte kameraet ned på banen, gir det oss en ny spillopplevelse enn den vi er vant til å se kun ovenifra. Overraskende velfungerende og spennende effekter vil nok gjøre dette til en av topptitlene til denne konsollen dette året.

Super Street Fighter IV 3D Edition
Som tidligere nevnt kan man spille over streetpass og Wifi. Man kan settes opp mot spillere i hele verden ut i fra dine ferdigheter i spillet. Med hele 35 ulike karakterer, både nye og gamle, vil man garantert finne noe som passer for seg. Ferdige kombinasjoner på touchscreenen kan være et nyttig hjelpemiddel for alle nye i sjangeren, men kan også skrus av helt for den som vil «klare selv.»

Dead or Alive Dimensions
Det har vært stille fra Team Ninja’s spillserie DOA, men nå er teknologien de har ventet på endelig her. Med ulike kommunikasjonsmuligheter slik som i Street Fighter IV, vil spillopplevelsen bare vokse. Det finnes flere ulike moduser og en av dem forteller historien om hva som har skjedd hittil og lærer deg spillet å kjenne. 3D effekten gir en spennede og ny måte å spille denne typen spill på, og spøkefulle sjeler i salen uttrykte sin glede over Team Ninjas fasinasjon til kvinnelie former og om dette vil synes enda bedre i dette formatet.

Kid Icarus: Uprising
Både måten å styre karakteren på og spillopplevelsen ved dette spillet skriker annerledes. Og jeg liker det etter litt tilvenning! Dybdeeffekten kommer tydelig frem i flygesekvensene og dette sammen med velfungerende grafikk, gjør spillet lekkert.

I tillegg til disse titlene kan vi glede oss over enda flere store og små titler i tiden fremover:
Animal Crossing
Asphalt 3D
Combat of Giants: Dinosaurs 3D
Driver: Renegade
Face Raiders
James Noir’s Hollywood Crimes
Lego Star Wars III: The Clone Wars
Mario Kart
Metal Gear Soldier: Snake Eater 3D
Nintendogs + Cats
Paper Mario
PilotWings Resort
Rabbids 3D
Rayman
Resident Evil: Revelations
Ridge Racer 3D
Samurai Warriors Chronicles
Star Fox 64 3D
Steel Diver
Super Monkey Ball
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
The Sims 3 3D
Tom Clancy’s Splinter Cell
Tom Clancy’s Ghost Recon

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.