NYHET

MWC 2019: Nye PC’er fra Lenovo

MWC er ikke bare en mobilmesse. Lenovo hadde også pc'er til både jobb og fritid.

(Foto: Produsenten)

Bokstavene MWC sto opprinnelig for «Mobile World Congress», men selv om mobiltelefoner og mobilteknologi fortsatt er hovedfokuset har det i etterkant kommer så mye annen teknologi på den årlige messen i Barcelona, at den fra og med i år har blitt omdøpt til kun MWC.

Slik var det også hos Lenovo som hadde bra med mobiler med seg, både i eget navn og fra datterselskapet Motorola. Men pc’ene fylte det meste av standen. Fra den 600 gram lette YogaBook til servere i den tunge klassen. Og alt i mellom.

Den mest spennende nyheten for hjemmebrukere var alt-i-en-maskinen IdeaCentre AIO A340. Den fås med 22″ eller 24″ skjerm, begge i Full HD-oppløsning og med mulighet for touchskjerm for en slant ekstra. De fås i en rekke varianter med prosessor fra enten Intel Pentium Silver-serien eller 8. generasjons Core i5. Med maks. 8 GB RAM og enten integrert grafikk eller Radeon 530 er nok dette maskinen til lettere surfing og kontorarbeid fra hjemme. Prisene begynner på EUR 499.

IdeaCentre alt-i-en-maskinene vil nok dekke de fleste behov. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Det var selvfølgelig også masser av mere tradisjonelle datamaskiner.
IdeaPad S540 er en slank bærbar med aluminumsramme, som fås i 14″ og 15″ Full HD. Neste 8. generasjons Intel Core i7 prosessor med Nvidia GeForce MX250. Opptil 12 timers batteritid. Pris fra EUR 899.

Lenovo IdeaPad S540. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

IdeaPad S540s lillesøster er IdeaPad S340, som har et nytt tynnere og lettere design. Også denne har blitt oppgradert til den nyeste 8. generasjons Intel Core i-8565U prosessoren, samt muligheten for Nvidia GeForce Mx250. Priser fra EUR 549.

IdeaPad C340 er en 2-i-1 konvertibel bærbar som kan brukes som laptop på skrivebordet eller tablet i sofaen. Den tilbyr en batteritid på opptil 8 timer. IdeaPad C340 kan fås i 14″ og 15″. Priser fra EUR 599.

Alle PC-modelle er tilgjengelige fra mars.

Vi håpet også på å se nye modeller i Lenovos gaming-serie Legion. Spesielt da gaming er et område hvor Lenovo har sagt de ønsker å satse fremover. Men det var ingen Legion-modeller på standen på MWC.

Les testen: Lenovo gjør opp med sitt «seriøse» image

Kamera med lang lukkertid
En interessant er «ThinkShutter», som er en fysisk blokkering av kameraet på de nye ThinkPad-modellene, til de som er bekymret for å bli overvåket av hackere gjennom det innebygde webkameraet. Slutt på PostIt-lapper over kameralinsen.

ANC-hodetelefon fra Lenovo

Man kan som hi-fi-tester få et inntrykk av at alle lager hodetelefoner i dag. Men det har ikke vært sant – før nå! På MWC avduket Lenovo en hodetelefon med automatisk støyreduksjon. Den var ikke med på standen, men Yoga ANC som den heter, kommer til å koste EUR 158 og kommer i juni.

Lenovo Yoga ANC kommer i juni. Prisen låter interessant. Foto: Lenovo
Les videre
Exit mobile version