Smartklokke

Nystartede Kairos mikser mekaniske urverk med gjennomsiktig skjerm, for å lage smartklokke med analog mekanikk.
forfatter

I kjølvannet av Samsung, Sony og Motorolas smartklokker, har flere konsepter dukket opp som blander mekanikk med elektronikk. Men Kairos ser ut til å bli først ut med en mekanisk smartklokke som er mer enn et konsept.

Det nystartede selskapet lager to modeller i litt ulike utførelser, som begge er basert på mekaniske urverk, hvor en gjennsomskinnelig OLED-skjerm er plassert over urskiven. Slik blir klokken en hybrid hvor den ser ut som en mekanisk klokke med visere, men transformeres til en smartklokke når noen ringer, sender melding eller en epost tikker inn.

Karios MSW115 screen

Da tenner den 36 mm store OLED-skjermen for å vise innkommen samtale, mens klokken fortsetter å gå i bakgrunnen. Når samtalen er ferdig slukker skjermen, og den ser atter ut som en mekanisk klokke.

Klokkene fra Karios, finnes i to versjoner, begge for Android eller iOS. Den ene med et japansk Miyota 82S7 urverk, og delvis åpen urskive hvor man kan se mekanikken bevege seg når klokken tikker. Den mer påkostede versjonen bruker et sveitsisk Soprod A10BV-2 verk, også det med delvis åpen urskive.

Karios SSW158

Karios hevder en batteritid på fem til sju dager, men det finner vi ikke ut før vi får hendene på et eksemplar. Det kan tidligst skje i desember 2014 for det nystardede firmaet tar bare i mot ordrer nå for bestilling slik at ivrige kunder kan sikre seg de første eksemplarene fra den første produksjonserien.

Den rimeligste modellen starter på 499 dollar, og prisene vil angivelig stige om noen uker, siden Karios kaller prisene introduksjonstilbud.

Selskapet er startet av en gruppe ingeniører basert i Canada, Sør-Korea og Singapore, blant annet, og en av dem er en utdannet urmaker med fartstid fra Patek Philippe. Klokkenes Rolls Royce.

Les mer her

Karios SSW158 screen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.