Google vil lansere Android VR

Virtual Reality-hodetelefoner, som fungerer uten pc eller mobil, er på vei fra Google.

(Foto: Produsenten)

Det pipler ut med VR-løsninger som det var sopp på skogbunnen. Samsung Gear VR testet vi i “Innovator Edition” for noen måneder siden, i tillegg er produkter som LG 360 VR, HTC Vive og Oculus Rift kommet på markedet.

Samsung Gear VR og LG 360 VR krever begge en smarttelefon for å fungere, mens både HTC Vive og Oculus Rift må være tilkoblet en kraftig pc.

Men Google kommer nå med et Android VR-headset, som verken trenger mobil eller pc for å virke. Det skriver Android Police, som har oppdaget Android VR-navnet i en app for Android-utviklere – Google Play Developer Console.

Screenshot fra Google Play Developer Console. Kilde: Android Police

Tidligere sjefredaktør for Engadget Peter Rojas, som nå er gründer og investor i tech-bransjen, skrev for få dager siden på Twitter, at Google vil lansere Android VR på Google I/O (Googles årlige utviklerkonferanse), som foregår i løpet av neste uke.

I tillegg til å fungere uten en mobiltelefon har Googles hodetelefoner heller ikke bruk for tredjeparts programvare, som f.eks. er tilfellet for Samsung Gear VR, som er utviklet i samarbeid med Oculus og gir brukerne tilgang til VR-apps via Oculus’ app-butik.

Les videre
Exit mobile version