Dyre gadgets fra ASUS

Med ny Zenbook konkurrerer ASUS hardt med Apple. Også på prisen.

(Foto: Produsenten)

På en av IFA-messens første pressekonferanser presenterte ASUS fra Taiwan tre spennende Windows 10-bærbare i toppklassen, samt et nettbrett.

ASUS Zenbook 3 er en dyr og luksuriøs ultrabook, som går rett i strupen på Apples dyreste Macbooker.

ASUS ZenBook 3. Foto: ASUS

Maskinen veier 910 gram og er 11,9 mm tynn. Den er bygget i en aluminumslegering og kommer i tre farger – Royal Blue, Rose Gold og Quartz Grey – så da er det både noe for dem som vil ha litt bling bling, og for de mer business-orienterte.

Alle modellene kommer med Intel Core i7-prosessor (den nyeste 7. generasjons-platformen), 16 GB RAM, 1 TB SSD, USB-C og lydsystem fra Harman/Kardon. Skjermen er på 12,5″ med Full HD-oppløsning og bygd av Corning Gorilla Glass 4.

Slik ser ZenBook 3 ut i virkeligheten. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

Prisen for konfigurasjonen nevnt ovenfor ligger på rundt EUR 2.000. En norsk pris vet vi fortsatt ikke.

ASUS Transformer 3 Pro ligner veldig en Surface Pro 4 fra Microsoft, det er ikke mye annet enn logoen som er annerledes. Det er altså snakk om en 2-i-1 Windows 10-basert pc, som kan brukes både som laptop og nettbrett. Akkurat som Surface Pro 4 kommer Transformer 3 Pro med innebygd metallstand.

Microsoft Surface Pro 4 … nei vent, ASUS Transformer 3 Pro er det jo. Man blir lett forvirret … Foto: ASUS

Skjermen er på 12,6″ med 3K-oppløsning (2880 x 1920 piksler). På innsiden sitter en Intel Core i7-prosessor, 16 GB RAM, opptil 1 TB SSD og av utganger har den både USB-C og Thunderbolt 3, dermed kan den kobles opp til 2 eksterne skjermer med opptil 4K-oppløsning.

Prisen på Transformer 3 Pro starter på EUR 1.199. En norsk pris er ikke kjent.

ASUS Transformer 3 er også en hybrid pc, men den ligner mer på enn iPad Pro og kan på samme måte kobles til et tastatur-cover når man bruker den som en bærbar datamaskin.

Her er Transformer 3, slik ASUS ser den. Foto: ASUS

Maskinen veier 695 gram og er 6,9 mm tynn. Skjermen er på 12,6″ (også 3K-oppløsning), og likt som på Apples iPad Pro sitter det også fire innebygde Harman/Kardon høyttalere i Transformer 3.

Innmaten består av en Intel-prosessor, 8 GB RAM og en SSD på opptil 512 GB. Transformer 3 støtter også USB-C og Thunderbolt 3.

Prisen på ASUS Transformer 3 er EUR 1.099 og oppover. Norske priser er fortsatt ikke kjent.

Og her er den, slik vi ser den. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde

 

Les videre
Exit mobile version