Search
Generic filters

Dette er en Android-PC!

Nå kan du kjøpe en PC som ikke tar større plass enn en minnepinne. Den veier 200 gram og kjører Android 4.0, men kan også kjøre Linux fra et SD-kort.

Den minimale PC-en har fått det beskrivende navnet Rikomagic MK802 II, og selv om den selvfølgelig ikke slår ”ekte” PC-er på noe punkt, unntatt prisen, er den likevel stort sett i stand til å gi brukeren en komplett PC-opplevelse.

Den er utstyrt med en 1 GHz prosessor, 1 GB RAM og 4 GB flash-minne, og den kan deretter utvides med ytterligere 32 GB minne via SD-kort. Både tastatur og mus kan tilkobles via USB, og en dataskjerm eller TV-skjerm kan kobles til via HDMI. Den har også Wi-Fi innebygd og kan spille av all slags formater – både lyd og video – og sistnevnte vel å merke både i 1080p og til og med i 2160p (4K)! Og så koster den 400 kroner!

MK802 II er akkurat blitt tilgjengelig i nettbutikken AliExpress, og levering er til og med gratis, selv om datamaskinen blir sendt fra Kina. Eneste minus er at det kan ta mellom 14 dager og en måned før den når frem, fordi den sendes med China Post Air Mail. Skal det gå raskere kan man bruke DHL, da til rundt 150 kroner ekstra.

Skulle man ha lyst, kan man også få MK802 til å kjøre operativsystemet Ubuntu Linux. Det skjer i så fall via SD-kort.

Kilde: Redmond Pie

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.