Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Dette er en Android-PC!

Nå kan du kjøpe en PC som ikke tar større plass enn en minnepinne. Den veier 200 gram og kjører Android 4.0, men kan også kjøre Linux fra et SD-kort.

Skrevet av / 13.08.12 - 13:20
Dette er en Android-PC!

Den minimale PC-en har fått det beskrivende navnet Rikomagic MK802 II, og selv om den selvfølgelig ikke slår ”ekte” PC-er på noe punkt, unntatt prisen, er den likevel stort sett i stand til å gi brukeren en komplett PC-opplevelse.

Den er utstyrt med en 1 GHz prosessor, 1 GB RAM og 4 GB flash-minne, og den kan deretter utvides med ytterligere 32 GB minne via SD-kort. Både tastatur og mus kan tilkobles via USB, og en dataskjerm eller TV-skjerm kan kobles til via HDMI. Den har også Wi-Fi innebygd og kan spille av all slags formater – både lyd og video – og sistnevnte vel å merke både i 1080p og til og med i 2160p (4K)! Og så koster den 400 kroner!

MK802 II er akkurat blitt tilgjengelig i nettbutikken AliExpress, og levering er til og med gratis, selv om datamaskinen blir sendt fra Kina. Eneste minus er at det kan ta mellom 14 dager og en måned før den når frem, fordi den sendes med China Post Air Mail. Skal det gå raskere kan man bruke DHL, da til rundt 150 kroner ekstra.

Skulle man ha lyst, kan man også få MK802 til å kjøre operativsystemet Ubuntu Linux. Det skjer i så fall via SD-kort.

Kilde: Redmond Pie

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top