Search
Generic filters

Creative vil gjøre trådløs lyd enda mer trådløs!

Med ZiiSound X-serien vil Creative gjøre trådløs lyd enklere og billigere for alle.

Når vi snakker om trådløs lyd, betyr det at lyden går fra kilden – for eksempel en datamaskin eller en iPod – til en mottaker i tilknytning til et lydanlegg. Vi godtar dette som trådløs lyd, selv om det kan gå kabler både fra mottakeren til lydanlegget, og fra lydanlegget videre til et par høyttalere.

Enda mer trådløst
Creative ønsker å gjøre trådløs lyd virkelig trådløst. Vi kommer riktignok ikke bort fra strømkabelen, men bortsett fra denne trengs ingen kabler med de nye X-produktene i ZiiSound-serien.

Det dreier seg om produkter som kan kjøpes enten enkeltvis, eller flere kan kommunisere sammen i et trådløst multiromssystem.

Creative ZiiSound D5x gir trådløs lyd for 2599 kroner.

 

ZiiSound D5x
Det er naturlig å begynne med en ZiiSound D5x. Dette er en trådløs høyttaler til 2.600 kroner som blir fôret med lyd fra en datamaskin, iPod, iPhone eller en hvilken som helst mobiltelefon eller et nettbrett med Bluetooth innebygget. Har du en iPod, iPhone eller iPad, finnes en egen dongel som plugges i, som lenker produktet direkte til Creative-høyttaleren.

Subwoofer og flere høyttalere
ZiiSound D5x kan brukes alene, eller du kan bygge ut. Ønsker du mer bass, kan du kjøpe subwooferen DSx i tillegg. Denne plugges i veggen og kommuniserer direkte med D5x via mikrobølger (5,8 GHz). Vips, så har du fult frekvensbånd. Synes du D5x gir litt for snevert lydbilde alene (den er tross alt i ett stykke), kan du kjøpe en til, og adressere den ene til venstre lydkanal og den andre til den høyre. Dermed har du et bredt og stort lydbilde, helt uten kabler.

Creative ZiiSound DSx er en trådløs subwoofer til 1299 kroner.

 

Bygg ut videre
Konseptet kan trekkes lenger, ved å legge til enda en D5x og sette denne som senterhøyttaler. Alt som ligger midt i lydbildet adresseres da til denne. Surroundkanaler er visst ikke mulig, skulle du ønske full surroundlyd.

Du kan koble på så mange lydmoduler du ønsker, og inntil fire subwoofere! Så det skulle ikke stå på fleksibiliteten, og den som har lyst på lyd i hele hjemmet, kan lett gjøre dette.

Synes du det blir for dyrt med mange D5x-moduler, finnes alternativet D3x til halve prisen, altså 1300 kroner. Vi vil gjette at to D3x med subwooferen DSx blir tøffere enn én D5x sammen med suben.

ZiiSound D3x er til 1299 kroner et rimeligere alternativ til D5x.


Grei lyddemo
Vi fikk en demonstrasjon av én D5x uten subwoofer, og deretter to D5x med subwoofer. Lyden av en enkelt D5x var helt grei, med en rask men slett ikke dyp bass. Når to var koblet sammen, vokste lydbildet seg mye større, og med ekstra subwoofer kom plutselig dypbassen skikkelig frem. Vi skal ikke påstå at det var den store hi-fi-drømmen, til det var bassen litt vel svulstig og ikke altfor kjapp. Dessuten er det fremdeles begrenset hva man kan få lydmessig ut av Bluetooth, selv med aptX-teknologien. Men at dette kan være den praktiske multiromsløsningen som de fleste av oss har råd til, det er vi helt sikre på.

Trådløst bærbart
I tillegg til de nye X-modulene presenterte Creative nye toveiskommuniserende hodesett. Også disse med Bluetooth, og i motsetning til konkurrentene har de mikrofonen skjult. Nye, kjempebillige mediespillere kommer også, som gir god lagringskapasitet med microSD-kort.

Produktene lanseres i september.

no.creative.com

Produktene får lyden trådløst via Bluetooth.


Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.