Nyhet

Creative vender tilbake til røttene – med et lydkort

Første lydkort spesielt til Playstation 4 og Nintendo Switch.

Det var lydkort til PC som for 30 år siden skapte Creative. Nå vender selskapet tilbake til røttene med det første lydkortet dedikert til spillkonsollene Playstation 4 og Nintendo Switch.

Sound Blaster G3 er den første Sound Blaster som fungerer direkte på PS4 og Nintendo Switch. Den er også kompatibel med PC og Mac.

Creative lover lyd i 24-bit oppløsning med tilstrekkelig styrke til å drive hodetelefoner på opptil 300 ohms impedans. Tilkoblet en PC eller Mac kan G3 tilby opptil 7.1 surroundlyd.

Sound Blaster G3 kan fjernstyres via en mobil-app. Smart! (Foto: Creative)

Siden det handler om spill er Sound Blaster  G3 også utstyrt med en mikserfunksjon, som skal gjøre in-game chat enkel og problemfri. Balansen mellom spillyd og chatvolum justeres med et hjul.

«Footsteps Enhancer» er en justerbar equalizer som hjelper med å identifisere motstanderens plassering. Det er også EQ-profiler som er tilpasset populære spill, herunder Fortnite, Call of Duty: Infinite Warfare og Overwatch.

Fjernbetjening på mobilen
En skikkelig genistrek er at man nå kan justere lyden fra mobilen – uten å gå ut av spillet. Det med Sound Blaster Command-mobil-appen som er tilgjengelig for iOS og Android. Når appen er parret via Bluetooth kan spilleren bruke mobiltelefonen som en fjernkontroll og lett få tilgang til lysstyrke- og mikrofoninnstillinger, gjemte EQ-innstillinger samt utføre programvareoppdateringer. Sound Blaster G3 kjører via USB-C og leveres dessuten med en USB-A-adapter.

Pris og tilgjengelighet
Creative har ikke sagt noe om en skandinavisk pris på G3, men ut ifra europrisen på €59,99 regner vi med en norsk pris på rundt 600 kroner.

Les videre
Exit mobile version