Search
Generic filters

2,7 millioner kroner for en brukt datamaskin

En original Apple I-datamaskin, bygget i Steve Jobs' foreldres garasje, har blitt solgt for 365.000 dollar.

Hva koster en gammel brukt datamaskin i et hjemmelagd trekabinett, uten harddisk, skjerm eller diskettstasjon? Hvis den er virkelig gammel, og det står Apple I på den, kan prisen bli veldig høy!

En vel bevart og fult funksjonell utgave av Apple I-datamaskinen fra 1976 har akkurat blitt solgt på Christie’s auksjonshus. Hammerslaget falt ved 365.000 dollar – eller 2,7 millioner kroner. Og det er ikke engang rekorden.

For den fyrstelige prisen har kjøperen ervervet seg et stykke datahistorie. Apple I er den første datamaskinen som Apple-grundleggerne Steve Jobs og Steve Wozniak konstruerte. Den var en av datamaskinene som satte i gang datarevolusjonen, som førte til at du kan lese denne nyheten på en skjerm.

Den opprinnelige eieren, Charles Ricketts, ga 600 dollar for datamaskinen, da han kjøpteden fra Jobs’ garasje tilbake i 1970-årene. I følge Christie’s er det den eneste Apple I-maskinen hvor det er dokumentasjon for at den ble kjøpt direkte hos Steve Jobs.

Apple_1_Advertisement_Oct_1976
Avisannonse for Apples første datamaskin. Prisen var satt til 666.66 dollar, så man kan si at djevelen ligger i detaljene.

6,7 millioner kr. for komplett modell
Apple I ble kun bygget i 200 eksemplarer, hvorav minst 63 fremdeles eksisterer, og seks fungerer den dag i dag. Henry Ford -museet i Michigan, USA, kjøpte i oktober 2014 en Apple I med tastatur, skjerm, kassettebåndopptaker og bruksanvisning. Her kom prisen på svimlende 905.000 dollar (ca. 6,7 millioner kroner).

Kilde: Venturebeat

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.