24 julegavetips

De kuleste julegavene er de som går på strøm, og harde pakker er nemlig noe alle liker. Her er 24 av de kuleste julegavene i år.

Skrevet av / 27.11.15 - 06:00
24 julegavetips

Biisafe Buddy

40 Euro / biisafe.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kjenner du noen som stadig mister noe? Da er kanskje den trådløse smarte nøkkelringen fra Biisafe den perfekte gaven. Den festes på nøkkelknippet, legges i lommeboken, eller hektes på hva som helst. Batteriet varer et helt år, man finner kjapt Biisafe Buddys plassering med en mobilapp, og mobilen piper hvis man går fra bagen med en Buddy i.

 

Gavekort på Netflix

Fra 150 kr / netflix.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

TV-underholdning er en populær aktivitet når mørket og kulden setter inn. Da er et Netflix-abonnement en fin gave til de som ikke har det allerede. Strømmetjenesten finnes som app for Android, iOS og Windows, samt de fleste moderne smart TV-er. Netflix-kortet kommer i tre ulike valører: 150, 250 og 500 kroner. Brukerne kan aktivere gavekortet uten å måtte oppgi annen betalingsinformasjon. Se etter Netflix-kortet hos din lokale elektroforhandler og dagligvarebutikk.

Les vår test av Netflix her

 

Luke Elliot – Dressed for the Occasion LP

249 kr / lukeelliot.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Stemningsfull musikk er alltid en fin julegave. Luke Elliots debutalbum er en salig blanding av Nick Cave, Leonard Cohen og Tom Waits. En herlig mørk og mollstemt plate, med innslag av både blues, country og rock, pakket inn i et rått og upolert lydbilde. New Jersey-mannen har faktisk dratt til Norge for å spille inn platen, med norske studiomusikere. Men produsent er John Agnello, som også har jobbet med Sonic Youth, Dinosaur Jr. og Patti Smith, for å nevne noen. Madrugada-fans vil også nikke gjenkjennende.

 

Polaroid ZIP

1.490 kr / focusnordic.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den lille batteridrevne fotoskriveren lager små papirbilder av mobilbildene, og skriver ut de fineste bildene dine trådløst. Bildekvaliteten er bedre enn vanlige Polaroid-bilder fordi skriveren bruker sinkpapir, som gir finere farger og mye skarpere bildekvalitet. Zip kan skrive ut fra stort sett alle enheter med Bluetooth, også nettbrettet.

 

BB-8 Droid

1.699 kr / coolstuff.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Når Star Wars: The Force Awakens har premiere i løpet av desember vil publikum bli nærmere kjent med denne lille rullende roboten. Den er nemlig nyeste droid i rekken sammen med R2-D2 og C-3PO som vi kjenner fra tidligere filmer. Leketøysutgaven styres med smartmobil eller nettbrett og beveger seg tett på «virkeligheten» i den kommende Star Wars filmen. BB-8 reagerer på stemmekommandoer og kan vise holografiske videoer. På en måte i hvert fall.

 

LG Easy Smart klapptelefon

1.900 kr / lg.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Bestefar ønsker seg også en smartmobil, men ikke alle er like enkle å bruke. Nå kan han få både i pose og sekk med LG Easy Smart. Mobilen er en kombinasjon av tradisjonelle, fysiske knapper i nedre halvdel og en moderne Android-mobil med pekeskjerm øverst. Den kan klappes sammen for et kompakt format som lett får plass i lommen og man unngår feiloppringninger. Og selvfølgelig har den hurtigtaster, større ikoner og alarmfunksjon.

Les mer om LGs klapptelefon her

 

Sony Xperia M4 Aqua smartmobil

2.500 kr / sony.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

En bra smartmobil trenger ikke å være dyr. Økonomimodellen Xperia M4 Aqua tok oss med storm. Her får man en ytelse som ikke ligger langt bak toppmodellene. Du får lynrask 4G forbindelse, rask prosessor, en glimrende skjerm (1.280 x 729 piksler) og – viktigst – nok RAM og lagerkapasitet til å kjøre mengder med apper. Batteriet er stort og du kan faktisk nøye deg med å lade annenhver dag. Som prikken over i-en er den selvfølgelig vanntett.

Les vår test av Sony Xperia M4 Aqua smartmobil her

 

Huawei Honor 7 smartmobil

3.490 kr / huaweidevice.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Her er det snakk om en topp smartmobil til budsjettpris. Kinesiske Huawei byr på 5,2” Full HD-skjerm, åttekjerne prosessor og 20 Mp kamera til en brøkdel av hva man ellers betaler for en mobil i samme klasse. Honor 7 har til og med plass til to SIM-kort og kan benyttes med to nummer på en gang, eller man kan bruke den ene plassen til å utvide minnet med microSD-kort. Mobilen er i aluminium og har fingeravtrykkleser.

 

UE Roll bærbar høyttaler

1.295 kr / ultimateears.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hvem sier at det er kjedelig å få flate pakker? Den lille Roll-høyttaleren fra Ultimate Ears kan spille overraskende høyt – og ikke minst rent. Som sine søsken i den roste UE-Boom-serien er den vanntett, så når man vil brenne noen kalorier klarer den fint en rask snøballkrig i løpet av julen. Hvis nissen har vært ekstra snill og du har fått flere eller har en av Boom-høyttalerne fra før, kan de pares og du får musikk i hele huset.

 

Skullcandy Grind hodetelefoner

499 kr / skullcandy.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hvis man vil legge hodetelefoner under treet er det nesten ingen grenser for valgmuligheter. Skullcandy Grind er verken trådløse, støyreduserende eller utstyrt med meget kraftig bass. Til gjengjeld lyder de fantastisk til prisen, som er lav nok til at du har råd til å kjøpe et par som gave og et ekstra par til deg selv. Skullcandy Grind er no-nonsense på sitt beste. En enkel knapp på venstre øreklokke skifter mellom numrene i avspillingen og slår på mikrofonen.

Les vår test av Skullcandy Grind hodetelefoner her

 

Focal Spirit S One hodetelefoner

1.695 kr / multirom.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Ekte hi-fi til ørene! Focal Spirit One S er blant de virkelig gode hodetelefonene der ute, for den som vil ha ren lyd med ekte hi-fi-kvalitet. Hodetelefonene er lett å drive rett fra smartmobilen, og de sitter som en drøm på ørene. Viktig når du skal lytte lenge om gangen. I tillegg demper de støy utenfra meget effektivt, fordi de sitter veldig tett rundt ørene, med lite lekkasje. Men viktigst av alt er lydgjengivelsen, som er like deilig som den er fyldig.

Les vår test av Focal Spirit S One her

 

Audioquest Dragonfly v 1.2 digitalkonverter

1.298 kr / hifiklubben.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

De som har investert i et par seriøse hodetelefoner merker raskt at PC-ens innebygde lydkort med tilhørende hodetelefonutgang har sine lydmessige begrensninger. Audioquest Dragonfly er en superkul, kompakt høyoppløst USB-DAC som du kobler mellom PC-en og øreklokkene. Dragonfly gir stor lydforbedring i et lite format, og er velegnet for de som ikke vil gå på kompromiss med lydkvaliteten selv om de er på reisefot.

Les vår test av Audioquest Dragonfly her

 

Sony h.ear in ørepropper

1.600 kr / sony.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

De som vil ha fargerike ørepropper er ofte henvist til billige modeller som låter trist, mangler finesser og lett går i stykker. Med h.ear-serien vil Sony endre på det. In-ear modellen kommer i fem friske farger. Den har avanserte elementer for god lyd, støtte for Hi-Res Audio og en fjernkontroll med mikrofon for mobilen. Dessuten har de støyreduksjon, slik at du kan lese eller reise uten forstyrrelser fra omgivelsene.

 

Logitech MX Master trådløs mus

Pris: 999 kr / logitech.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Logitech har siden firmaets begynnelse i 1985 produsert mer enn en milliard mus, men denne er deres mest avanserte noensinne. Logitech MX Master Wireless kan for det første brukes på tre enheter samtidig. Et trykk på en knapp veksler mellom for eksempel din bærbare, den stasjonære og nettbrettet eller telefonen. Og to rullehjul og et kjempestort touchfelt betyr at man kan styre langt flere funksjoner enn tidligere, deriblant gestures på Mac.

 

Lenovo IdeaCentre Stick 300 USB-PC

Ca. 1.500 kr / conrad.se

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

En datamaskin som ikke er stort større enn en minnepenn (100 x 38 x 15 mm). Det lyder vanvittig, men Lenovo har fått en komplett Windows PC med Intel Atom prosessor, 2 GB RAM og 32 GB innebygget flashlager ned i det lille formatet. Man kobler til mus og tastatur via Bluetooth og deretter dataen til en skjerm eller TV via HDMI. Lagerkapasiteten kan utvides med microSD-kort, og maskinen har også en USB-inngang.

Les mer om Lenovo IdeaCentre Stick 300

 

Philips AE5600W DAB+

799 kr / philips.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Med Philips lille bærbare radio, kan man høre musikk overalt. Den koster ikke mye, og er liten nok til at den går ned i bagen, og fungerer både på FM og DAB-nettet. Den bruker vanlige batterier som man får kjøpt over alt, og lyder helt greit for en så billig radio.

 

Revo Supersignal DAB radio

2.390 kr / sahaga.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

En god radio er gull verdt og like aktuell julegave nå som før, som en enkel kilde til både musikk og nyhetsprogrammer. De nyeste DAB-radioene støtter både FM og DAB+ sendinger. Revo Supersignal har dessuten Bluetooth slik at den enkelt kan spille av musikk fra mobilen din. Revo-radioen er kompakt og velbygd i ekte treverk og aluminium med stor og tydelig OLED-skjerm. En meget vellydende allround-radio som vi trygt kan anbefale til den kvalitetsbevisste!

Les vår test av Revo Supersignal DAB radio her

 

B&O Play Beoplay A2 bærbar høyttaler

3.199 kr / beoplay.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Bang & Olufsen har hatt stor suksess med sine produkter under “B&O Play” paraplyen, og blant disse er Beoplay A2 deres mest populære. En elegant høyttaler som leveres i en rekke tidsriktige farger med “bærehank” i ekte lær. Lydmessig gir den en varm og fyldig klang, med god spredning via høyttalere på begge sider. Beoplay A2 støtter Bluetooth 4.0 med AptX kodek for best mulig lydkvalitet. En flott julegave til både urbane og ikke-urbane musikkelskere!

Les vår test av B&O Play Beoplay A2 bærbar høyttaler her

 

Canton DM50 lydsokkel

3.990 kr / njal.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Misfornøyd med TV-lyden? Da passer denne midt i blinken. En lydsokkel gir mye bedre lyd enn TV-ens innebygde høyttalere, uten at det blir dyrt eller tar veldig stor plass. Testvinneren Canton DM50 settes enkelt rett under TV-en eller i en hylle og gir klar og kraftfull lyd. Tilkobling til TV-en skjer med optisk kabel, samt mobil via Bluetooth som gjør det enkelt å spille musikk. Skulle de innebygde basselementene ikke være nok, finnes en utgang til ekstern subwoofer.

Les mer om Canton DM50 lydsokkel her

 

KEF Muo

3.000 kr / nebyhifi.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Glem plastikkhøyttalere, legg litt mer penger i det og du kan pakke inn KEFs lekre Muo-høyttaler. Med praktfull Ross Lovegrove-design og knallgod lyd, blir du helten på julaften. Få bærbare Bluetooth-høyttalere spiller like bra, og ingen ser så stilig ut. Den kan også pares sammen slik at man kan spille på flere Muo samtidig.

Les vår test av KEF Muo her

 

Netatmo oppkoblet værstasjon

1.400 kr / netatmo.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Er det for kaldt for julenissen til å gå ut? Med Netatmos smarte værstasjon er det bare å sjekke i mobilappen. Den består av to deler hvor utendørsmodulen måler temperatur, luftfuktighet, luftkvalitet og barometertrykk og innendørsmodulen måler temperatur, luftfuktighet og CO2-innhold. Selvfølgelig kan man også sette en på hytta og lese av hjemmefra og få opp statistikk. Kan kompletteres med flere moduler samt vindmåler og regnmåler.

 

Samsung Gear VR

1.500 kr / samsung.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Vi har sett mange prototyper eller dyre utviklerversjoner av Virtual Reality briller. Men nå føles det som om at man endelig har et ferdig produkt til forbrukerne. Samsungs nye modell er 22% lettere enn forgjengeren og sies å være mer bekvem og ha bedre styring. Den inneholder akselerator, gyrosensor og nærhetssensor som fanger bevegelsene dine. Som skjerm benytter man en Galaxy Note 5 eller en av Galaxy S6-modellene.


GoPro Hero4 Black Edition actionkamera

4.495 kr / response.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Et must i vinterferien! Det som gjør action-videokameraene så fleksible, er først og fremst den lille størrelsen og lave vekten, og at det finnes mange ulike fester, til hode og andre kroppsdeler. GoPro Hero4 Black Edition er fremdeles det beste actionkameraet vi har testet. Bildene er rett og slett superbe, og det finnes en rekke oppløsninger og hastigheter. Hvis du ikke er for mye i bevegelse, kan du dessuten filme i 4K-oppløsning, da i inntil 30 bilderammer i sekundet.

Les vår test av GoPro Hero4 Black Edition actionkamera her

 

Apple MacBook

14.990 kroner / apple.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

En av de minste og letteste bærbare på markedet. Med en skjerm på 12” og en oppløsning på 2.304 x 1.440 piksler har det blitt plass til et tastatur i full størrelse til tross for den begrensede plassen. Trackpaden har Force Touch teknologi som ikke bare registrerer hvor du trykker, men også hvor hardt. Tilkoblingsmuligheter er det ikke mange av – faktisk kun en USB-C port, men til gjengjeld er Apple MacBook like lett å ha med seg som et nettbrett.

Les vår test av Apple MacBook her

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top