Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Fotografer markerer Nikons 100-årsjubileum

Skrevet av / 11.08.17 - 12:02
Fotografer markerer Nikons 100-årsjubileum

Det er ikke mange som har laget kameraer sammenhengende like lenge som Nikon. Siden starten i 1917 har de laget flere ikoniske kameraer. Speilrefleksene var ofte kjent som Nikon F og et påfølgende nummer, mens de digitale starter med en D. Som D7500, som vi nylig testet.

Dette derimot, er en Nikon F med FTN-søkeren, fra den analoge filmens tidsalder, og et kamera man ofte har sett i filmer. Gjerne krigsfilmer som Apocalypse Nå!

(Foto: Produsenten)

I forbindelse med feiringen dro reisefotograf Lukasz Palkas til Tokyo, med en Nikon D5, D500 og nevnte D7500 i bagen. Med seg hadde han også fire Nikkor-zoomer som til sammen ga ham en rekkevidde fra 18 til 400mm.

Bildene viser blant annet Shibuya, skyskraperen Roppongi Hiruzu Mori Tawā, buddistmunker og allmenne bilder fra Tokyos gateliv.

Bildene kan ses på Lukasz Palkas nettside som du finner her, og her følger et utdrag med fotografens kommentarer:

(Foto: Lukasz Palkas) Yakitori
Jeg kom over dette motivet da jeg utforsket Shinjuku. Det var et perfekt bildemotiv, med en travel kokk som grillet kyllingspyd på kull. Jeg ønsket en ren innramming av motivet, og fleksibiliteten til D5 med AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR ga meg mange alternativer. Jeg endte opp i den bredere delen av spekteret, med 24 mm for å gi motivet en romslig, men samtidig intim følelse.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Øyer
Folk i Tokyo oppfører seg ikke helt ulikt øyer når de er ute og ferdes. Jeg ser ofte mennesker som er helt for seg selv, som unngår kontakt med alle de møter. Jeg ønsket å fange denne følelsen av ensomhet i byen, med et fotografi av lobbyen i Tokyo International Forum. Da jeg tok dette bildet, var jeg på en gangbro syv etasjer opp, hvor jeg fotograferte rett ned med D5 og AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Innsamling av almisse
Jeg hadde hørt om denne munken som går opp og ned hovedgaten i Ginza på søndager og ønsket å ta noen unike bilder av ham. Da jeg utforsket området, fant jeg et stort utsiktspunkt på niende etasje i en bygning langs hovedgaten. Der brukte jeg D500 og AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR med full zoom til å trenge gjennom folkemengden for et mer minimalt, fascinerende bilde.

 

(Foto: Lukasz Palkas ) Ginza løver
Da jeg spaserte rundt i Ginza i jakt på inspirasjon, oppdaget jeg denne herremannen ikledd særegen Tokyo-mote. Jeg var rett bak ham på fotgjengerovergangen, og med D5 og AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR valgte jeg en 100 mm brennvidde for å komprimere stripene på fotgjengerovergangen bak motivet, for en fargeeksplosjon i fargeløse, geometriske omgivelser.

 

Det øverste bildet viser Tokyo Tower. Bildet er tatt fra skyskraperen Roppongi Hiruzu Mori Tawā , hvor det bare er lov å ta med seg ett kamera og ett objektiv. Stativ er ikke tillatt. Bildet er tatt med D5 og AF-S NIKKOR 28-300mm f3.5-5.6G ED VR.

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top