Tungt systemkamera i lett innpakning

Samsung kaller NX500 for et kamera med professjonell teknikk - men til hverdagsbruk.

Som et «hverdags-proffkamera» må Samsung NX500 være det kameraet profesjonelle tar med seg når de har fri. Eller som amatørene bruker, når de vil gjøre noe proft. NX500 har i hvert fall samme grunnleggende funksjoner som NX1, bare i et mindre format og til ditto lavere pris.

Noe av det som er tatt med fra NX1 er en 28 megapiksel baklyst bildesensor i APS-C-format, mulighet for videoopptak i UHD (3.840 x 2.160 piksler) og 4K (4.096 x 2.160 piksler), samt Samsungs DRIMeV-bildeprosessor.

Det er innebygd HEVC-kodek, så de ultrahøyoppløste videoklippene opptar halvparten så pye plass på minnekortet sammenlignet med H.264-kompresjon. Man kan også sette sammen en video fra tidsintervall-stillbilder uten å måtte importere bildene til datamaskinens videoredigeringsprogram.

Der er en tre tommer stor pekeskjerm på baksiden av NX500.

Bildeprosessoren, som bærer navnet DRIMeV gir angivelig bedre fargegjengivelse, støyreduksjon og bildekvalitet enn sine forgjengere. Til actionfotografene hjelper funksjonen Samsung Auto Shot (SAS) ved hjelp av bevegelsesgjenkjennelse til å finne det rette tidspunktet for det perfekte bildet.

Samsung NX500 får en anbefalt utsalgspris på 6.000 kroner.

Berøringsskjermen kan vippes 180 grader rundt, så man kan ta selfies.

Fakta: Samsung NX500

Les videre
Exit mobile version