Trådløst Samsung-kamera med 20 Mp

Her er Samsungs nye NX1100. Et virkelig kompakt systemkamera, med 20-50mm zoom, trådløs overføring av bilder, og høy skuddtakt.

NX1100 er ikke bare Samsungs minste kompakte systemkamera, det er også et av de aller minste uansett produsent. Kameraet er lansert i USA, og der leveres det med en ny utgave av Samsungs meget fine – og kompakte, 20-50mm zoom (tils. 30.8–77mm), med lysstyrke 3,5-5,6.

Her får man lynrask skuddtakt på 8 bilder/s, selv om man lagrer råfiler og jpeg samtidig. Det har også integrert wi-fi, som gjør det mulig å styre kameraet fra mobilen, eller overføre bilder fra kameraet til mobil, PC eller nettbrett.

I følge pressemeldingen skal det også være mulgi å ta automatisk sikkerhetskopi av bildene man tar, når kameraet er koblet til en dataenhet.

Inkludet i esken er en liten separat blits, og Adobe Photoshop Lightroom på en installasjons-DVD. Lightroom er lysår bedre enn Samsungs tidligere programvare, og bør gjøre kameraet spesielt attraktivt for ivrige fotografer som endelig får et solid fotoverktøy, til bildebehandling.

Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. I USA er kamera med zoom priset til 700 USD, som bør tilsvare 5000 kroner, med norsk mva lagt til.

NX1100 fakta:

 

Les videre
Exit mobile version