Nyhet

Topp 10 feriekameraer

Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.

Nikon Z50

Nikon Z50 Foto: Nikon

Noen ganger holder det lenge med mobilkameraet. Andre ganger skulle vi ønske at vi tok med et kamera. Som når ferien kommer, og man velger å la kameraet ligge igjen hjemme. Man har tross alt kamera på mobilen.

Men så er man der, enten på Fado-restaurant i Portugal, eller med en spektakulær utsikt foran seg, og tenker at søren også. Nå skulle jeg hatt med kameraet.

Det er fordi de fleste vet at et godt kamera leverer mye bedre bildekvalitet enn mobilkameraet klarer. Spesielt i lite lys. Dessuten er det mer tilfredsstillende å bruke fordi det er et rendyrket bildeverktøy med overlegen ergonomi.

Hvis det skal ha en sjans til å bli med på ferie, er det en fordel om kameraet er lett og smidig. Selv om det finnes de som tar med en hel fotokoffert på ferie, er man friere og mindre bundet til utstyret dersom man tar med et lite kamera. Det kan likegodt være et godt kompaktkamera, som et godt systemkamera. Gjerne med trådløs tilkobling til mobilen, sånn at man kan poste skrytebilder fra kameraet rett på sosiale medier.

Nikon Z FC hands scaled 2
Nikon Z fc Foto: Lasse Svendsen

 

Her har vi samlet 10 av de beste feriekameraene vi vet om, i ikke alt for høy prisklasse. De 10 kameraene er ganske ulike, noen er mindre og lettere enn andre, men de har én ting felles: Høy bildekvalitet under varierende lysforhold. 

Det aller enkleste kameraet er det digitale instantkameraet fra Fujifilm, som kan printe bildene dine fra kameraets innebyggede printer, men også lagre dem på minnekortet.

Fire av kameraene, nevnte Fujifilm Instant mini Evo, Ricoh GRIIIx, Leica Q2 og Fujifilm X100V, har fast optikk uten zoom. De seks andre kan bruke utskiftbar optikk, sånn at man kan velge hvilket objektiv man ønsker å bruke.

Vi anbefaler en normalzoom siden den ofte er kompakt, lyssterk, skarp, og dekker et bredt område. 

Se oversikten over kameraene under, les gjennom testen og gjør deg opp en mening om hvilket som passer deg best.

Les videre
Exit mobile version