Tøffere Olympus for kresne fotografer

De små vanntette og støtsikre Olympus-kameraene, er umåtelig populære. Tough TG-1 er det tøffeste og beste av dem alle.

Olympus har skapt markedet for sprutsikre og støtsikre kameraer, nærmest på egen hånd. Og var i mange år enerådende på området. I dag har de aller fleste kameraprodusenter minst et kamera i denne kategorien. Men det er Olympus som har utvalget.

Og med Tough TG-1, antagelig også bildekvaliteten. Det nye Tough-kameraet, er enda tøffere og kan dykke til 12 meter, tåler 100 kilos trykk og fall fra 2 meter og er frostsikkert ned til – 10 grader.

Med et undervannshus kan det dykke til 45 meter.

Kameraet har lyssterk zoomoptikk med 25-100mm brennvidde med f2,0-4,9 i lysstyrke, en stor 1/2,3 tommers bakbelyst (CMOS-) bildebrikke, men en enda bedre TruePic VI bildeprosessor.

Integrert i kameraet er også GPS som logger hvor bildene blir tatt, og på baksiden finnes en lyssterk 7,6 cm OLED-skjerm, som gir bedre kontrast og farger enn LCD-skjermer.

Det tar naturligvis opp video i full 1080p/30fps kvalitet, og har Olympus digitale PCM-teknologi for lydopptak, 1/2000s som korteste lukkertid, kompass, manometer, 3D-mulighet og en rekke kreative filtereffekter man kan bruke på bildene.

TG-1 kan også bruke 40,5 mm filtre, og adapter til fisheye eller telekonverter, som gir deg ekstra bred bildevinkel, eller kraftigere tele.

Kameraet skal være i butikkene i midten av juni, norsk pris er ikke kjent, men i USA er det priset til 399 dollar. Legg til norsk mva og prisen kan havne rundt 3.000 kroner.

Interessert i vanntette kameraer? Les testen av åtte vanntette kompaktkameraer i sommernummeret, som er i salg første uken i juni.

Noen fakta om TG-1:

* Vanntett i henhold til IEC-standardpublikasjon 529 IPX8. Støtsikkert i henhold til MIL-standard (Olympus’ test). Frostsikkert i henhold til Olympus’ testforhold.

** Tilsvarende 35 mm-format.

Les videre
Exit mobile version