To nye portrettobjektiver

Sony frister proffene med to interessante objektiver, med lysstyrke som passer til portretter.

(Foto: Produsenten)

Det skal de ha, Sony, de har vært meget gode til å lage objektiver som ikke bare lever høy ytelse, men også passer til mange forskjellige oppdrag. For selv om Sony også lager kameraer for hvermannsen, er det i den dyre enden de virkelig har overbevist oss.

Fra det lommevennlige RX100V til systemkamaeraer i fullformat som a7r II, har de plassert seg helt i tet på ytelse og bildekvalitet. Slikt skaper forventninger når de slipper objektiver til systemkameraene i alpha-serien.

Som det nye 85mm f1.8. En mindre, lettere og rimeligere tele enn 85mm f1.4 som vi nylig testet, for fullformat til blant annet portretter.

(Foto: Produsenten)

Det andre tilhører Sonys G Master, som de kaller sine beste objektive. FE 100mm f2.8 STF GM OSS har Sonys (tidligers Minolta) sitt STF-system (Smooth Trans Focus), som gir fotografen mer presis defokusering av motivet, og det har optisk bildestabilisator integrert.

De er i salg fra mars 2017. Det samme er en ny, kompakt blits kalt HVL-F45R, med trådløs blitsstyring, to reflektorer og ledetall på 45. Prisene i Euro er allerede klare, og 85-en koster gunstige 680 Euro, 100mm koster 2.100 Euro, og blitsen 500 Euro.

(Foto: Produsenten)
Les videre
Exit mobile version