Telezoom til FujiFilm X-kameraer

Utvalget av optikk til Fujis systemkameraer vokser jevnt og trutt. Nå kommer den første telezoomen, en 55-200mm f3,5-4,8 med optisk bildestabilisator.

Så langt finnes det bare to kameraer i Fujis X-serie, X-Pro1 og X-E1, som har utskiftbar optikk. Men de har hatt et bra utvalg av objektiver helt siden lanseringen av X-Pro1 i 2012, og nå kommer det enda et. Rett etter lanseringen av vidvinkelen XF 14mm f2,8, er det klart for en telezoom. XF 55-200mm med lysstyrke f3,5-4,8, har integrert optisk bildestabilisaator, som skal gjøre det mulig å rekker over 4,5 ekponeringstrinn. I praksis betyr det at man kan holde kameraet i hånden, og likevel få skarpe bilder i dårlig lys.

Fuji sier at to fokusmotorer skal sørger for 0,28 sekunders fokusreaksjon, noe som er veldig kjapt for autofokus uansett kamera.

På et Fuji X-kamera dekker objektivet bildevinkler tilsvarende 84 til 305mm, og to ED-glasselementer og et såkalt Super ED-glass skal kontrollere lysspredningen for å unngå diffraksjon, kromatisk feilbrytning, og Fujis HT-EBC-belegg demper strølys og ghosting. Alt i følge pressemeldingen.

Objektivet har manuellfokus og blenderring, og skal være i hutikkene i sommer. Da skal også en ny internprogramvare, firmware, være klar til X-E1 og X-Pro1, som støtter det nye Fujinon XF55-200mm f3.5-4.8R LM, som er objektivets fulle navn.

 

Les videre
Exit mobile version