Systemkamera med 4G og Android

Samsung har laget årets kanskje mest sensasjonelle kamera. Galaxy NX har nemlig 4G, WiFi, en stor 4,8-tommers skjerm og kjører Android!

Samsung var først med et Android-basert kamera, som oppførte seg som en smartmobil, men hadde et overlegent kamera med optisk zoom. I forrige uka slapp de en foredret utgave av Galaxy Camera, men nå kommer en enda mer sensasjonell kameramodell med Android:

Galaxy NX er som navnet antyder, en sammensmelting av Samsungs utnerkede systemkamera, og et Android operativssystem. Som man betjener fra den enrome 4,8-tommers LCD-skjermen på baksiden. Kameraet har nesten ikke knapper overhodet, bortsett fra strømbryter og utløser. Et trykkfølsomt ratt på høyre side, er det eneste man bruker for å navigere i innstillinger med, foruten skjermen som dekker hele baksiden.

Med 4G-støtte og SIM-kort er man alltid oppkoblet, og når man er innenfor rekkevidde for 4G-nett, kan man laste opp bilder og video fra kameraet, med lynets hastighet. Alternativt kan man bruke wifi der det er tigjengelig, og kameraet kommer med ferdiginnstallerte apper for deling og opplasting av bilder. Som skal være like enkelt å få til som med en Galaxy S4 mobil.

Teknisk sett er kameraet identisk med nye NX300, bare med en store elektronisk søker innebygget, som NX20 har.

En 20,3 megapiksler APS-C bildebrikke og en 18-55mm zoom med bildestabilisator, sørger for at du fanger motivene du er ute etter. Galaxy NX har også en funksjon kalt Photo Suggest, som anbefaler interessante motiver, basert på hvor du og kameraet befinner dere. For eksempel i Paris.

Kameraet kjører Android 4.2 på en 1.6 GHz firekjernet prosessor og har 16GB internminne, mens bildene lagres på microSD-kort, ikke ulikt en Galaxy mobil altså.

I august skal vi legge ut vårt førsteinntrykk av Galaxy NX, straks vi har hatt et kamera et par dager til test. Selve testen publiserer vi i magasinet senere.

FAKTA Galaxy NX :

 

 

Les videre
Exit mobile version