Nyhet

Sony ZV-E1 vlog-kamera

Hendig kamera for videokreatører med høye kvalitetskrav.

Sony ZV-E1 retter seg ikke mot stillbildefotografer i særlig grad. ZV-serien er langt mer orientert mot videoskapere, og er enkelt sagt basert på Sonys proffkameraer for video, bare pakket inn i et enklere og mer kompakt kamerahus, til en lavere pris.

Det nye ZV-E1 har mange av egenskapene proffene etterspør, og det Sony hevder er det minste og letteste fullformat systemkameraet som er rettet mot vlogging.

Kameraet er flaggskipet i serien, som også består av enklere kameraer med mindre bildebrikker.

Foto Sony

Her får man en 12 megapiksler fullformat og bakbelyst CMOS Exmor R bildebrikke, med mer enn 15-trinns dynamikk. Kameraet kan bruke alle objektiver med Sonys E-fatning, og har femtrinns integrert bildestabilisator.

Det har også automatisk framing av objekter, og stabilisering basert på kunstig intelligens, med gjenkjenning i sanntid av personer og objekter. Som hjelper autofokusen å holde fokus på bevegelige motiver.

4K/120-video

Foto Sony

Kameraet er i stand til å ta opp video i 4K/60p, men det skal etter hvert støtte 4K/120p i en kommende fastvareoppdatering. Det har også S-Gamut3.Cine/S-Log3 og S-Gamut3/S-Log3. Det kan ta opp 10-bit 4:2:2 4K-video på et UHS-II SD minnekort, når man bruker Long GOP eller All Intra.

Foto Sony

ZV-E1 har også Cinematic Vlog Settings, med to moduser kalt Look og Mood, 24 fps Cinemascope i 2.35:1-format, og Sonys S-Cinetone som skal gi et mer cinematisk utrykk.

Korte fakta:

ZV-E1 er tilgjengelig i løpet av april, til 32.000 for kamerahuset.

 

Les videre
Exit mobile version