Solid Pentax-modell

Den nye K-50 er værtettet og bygget for røff bruk. Speilreflekskameraet er rettet mot nybegynneren som trenger noe mer solid og robust.

Bildekvaltieten er basert på forgjengeren K-30, som vi testet her. Ikke det dårligste utgangspunktet for en ny modell. K-50 har fått et mer konvensjonelt design, men med oppdatert teknikk. Bildebrikken av CMOS-typen, har 16 megapiksler, og forbedret bildeprosessering som blant annet gir kameret ISO-følsomhet opp til 51200 ISO.

Nytt er også støtte for EyeFi-minnekort for trådløs overføring av bilder, og et redesignet 18-55mm zoomobjektiv med værtetting rundt bajonettfatningen.

Her er noen av de viktigste punktene på K-50:

Kameraehuset er værtettet slik at det ikke skal komme støv, regn og skitt til vitale komponenter. Pentax er de eneste i denne klassen som lager så robuste kameraer, og med en pris på 5.500 kr for K-50 med 18-55mm zoom, bør det i høyeste grad være konkurransedyktig. De nærmeste konkurrentene er Sony S58, Canon EOS 700D og Nikon D5200. Ingen av dem er like robust bygget.

En enklere utgave kalt K-500 til 4.500 kr, leveres med et enklere 18-55mm objektiv og mangler noen funksjoner som K-50 har, men er teknisk og utseendemessig lik.

Begge kameraene er tilgjengelig i slutten av juli, K-50 i sort, rødteller hvitt.

Les videre
Exit mobile version