Nyhet

Sigma 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS

10x ultra-telezoom for fullformat.

Egentlig er det ikke noe uvanlig med ekstreme zoomobjektiver, både åtte og 10 x zoom finnes allerede, men ingen er som denne.

Sigma 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS, som denne kalles, er en oppsiktsvekkende rå telezoom, laget for speilløse fullformatkameraet fra Panasonic, Leica og Sony.

Med en rekkevidde på 60 til 600mm, må Sigma ha gjort noe helt spesielt med den optiske konstruksjonen, ellers vil den ha en del optiske utfordringer. Konstruksjonen inneholder både Sigmas HLA (High-response Linear Actuator) lineære autofokusmotor, og bildestabilisering opptil sju trinn. Seks trinn når man zoomer helt inn til maks tele.

Her kan man programmere egendefinerte innstillinger. Foto Sigma

Objektivet er værtettet og leveres med stativfeste. Det har også mulighet for egendefinerte innstillinger som brukeren selv kan programmere.

Konstruksjonen har 27 linseelementer, blant dem både FLD- og SLD-glasselementer, Sigma oppgir nærgrensen til 45 cm på de korteste brennviddene, og en forstørrelsesfaktor på 1:2.4 ved 200mm brennvidde.

L-Mount versjonen for Panasonic og Leica, kan bruke kan Sigmas USB dokking UD-11, for å stille inn brukerfunksjoner på knapper og brytere.

Prisen er oppgitt til 27000 kr.

 

<
>
Les videre
Exit mobile version