Se bildene av årstidene

En av Sveriges fremste naturfotografer, flyttet til Lappland for å fotografere de fire årstidene.

(Foto: Produsenten)

Nordisk natur er godt dokumentert både av malere og fotografer, men likevel blir vi ikke lei av så se bilder fra naturen. Det er en ro og fred over naturbilder, som er rene terapien for et sliten byhode.

Slik tenkte nok den svenske fotografen Serkan Günes. Han flyttet fra Stockholm til Lappland i Nord-Sverige, for å fotografere naturen der gjennom et helt år. Det ble til et bokprosjekt kalt The Land of Eight Seasons, som Serkan laget sammen med Fujifilm.

(Foto: Serkan Günes)

Serkan flyttet til Gällivare høsten 2015, og siden har han tilbrakt utallige timer i Lapplands natur, med kamerautstyret klart til å dokumentere årstidene.

– Naturen her er magnifik. Alt er større og mer dramatisk. Å være her setter livet i perspektiv og jeg håper at mine bilder kan formidle den følelsen, selv for dem som ikke har mulighet til å være her i et helt år.

(Foto: Serkan Günes)

Serkan fortalte til L&B, at vinterfotografering bød på utfordringer. Det er ikke preparerte skiløyper i Lapplands ville natur, så Serkan brukte spesiallagede treski. Så lange som 2,8 meter, men tynne og brede slik at han kunne flyte oppå den dype snøen.

Han er også en prisbelønt fotograf, og fikk i 2006 Eric Hosking Award av BBC Wildlife Magazien, og Naturhistorisk Museum i London. I 2010 ble han kåret til Årets Naturfotograf av det svenske Naturvårdsverket.

Boken er tilgjengelig på Serkans nettsider. Der finnes også flere bilder fra boken.

 

Les videre
Exit mobile version