Samsung NX10 uten speilhus

Med NX10 har Samsung tatt steget inn i klassen for hybridkameraer, hvor speilrefleksens egenskaper med utskiftbar optikk kombineres med kompakte mål, siden speilhuset er borte.


Samsung NX10 er nemlig svaret på Olympus og Panasonics mFT-format, med FourThirds-formatets bildebrikke kombinert med kameraer uten speilhus og optisk søker integrert. Men Samsungs nye NX10 bruker en større bildebrikke enn Olympus og Panasonics mFT-format, med 14,6 megapiksler fordelt på en CMOS-bildebrikke i APS-C-størrelse.
Uten speilhuset og optisk søker, kan kameraet krympes sammelignet med speireflekser, og NX10 måler heller ikke mer enn 123 x 87 x 39mm og veier 350 gram uten optikk. Mye mindre altså enn et Nikon D5000 eller Canon EOS 500D speilreflekskamera, men ikke fullt så kompakt som Olympus PEN EP-1 eller Panasonic Lumix GF1 i mFT-format
NX10 har en 3-tommers AMOLED-skjerm, med mer lys, kontrast og større fargespekter enn tradisjonelle LCD-skjemer, og en elektronisk søker som tenner automatisk – og skjermen slukker – når man løfter kameraet inn til øyet.

Man kan selvsagt ta opp video i 720p HD-format med lyd, og kan leveres med ett av tre nye objektiver tilpasset NX-formatet, nemlig en 18-55mm F3.5-5.6 normalzoom, en 55-200mm telezoom med integrert bildestabilisator og et kompakt 30mm F2 objektiv.
Kameraet er ventet til butikkene i løpet av mars/april, og vil koste omlag 6000 kroner med normalzoom.
Samsung

Les videre
Exit mobile version