Samsung NX hybridkamera

Samsung NX er hverken et speilrefleks eller et kompaktkamera, men et nytt hybrid kamerasystem, med utskiftbar optikk.


Samsungs nye NX-serie er ikke i butikkene før andre halvår 2009, men det nye kameraformatet føyer seg inn i rekken av annonserte modeller uten speil, speilhus og prismesøker, slik en speirefleks har.
NX-modellene får i stedet en elektronisk søker, slik Panasonic Lumix G1 har, det første speil og prismeløse kameraet med utskiftbar optikk.
Men i motsetning til Panasonic – og Olympus kommende modeller – i Micro Four Thirds-formatet, bruker Samsung NX-serien en større bildebrikke i så kalt APS-C-format.

Det gir en beskjæringsfaktor på cirka 1,5 x mot MFT-formatets 2x, noe som betyr at et objekiv som har brennvidder fra 18 til 55mm, blir 27 til 82,5mm når det sammenlignes med 35 mm filmformat (18 x 1,5 = 27).

Uten speilhus blir kameraet slankere og letter enn en typisk speilrefleks, og med et objektiv som vist her på Samsungs prototype, så kompakt at det nesten går ned i lommen.
Kameratypen skal ha tilsvarende funksjonalitet som et speilreflekskamera, men en elektronisk LCD-søker i stedet for en optisk søker.

Derfor er det ingen funksjons- eller designmessige revolusjoner her, foruten fraværet av speilhuset. Samsung planlegger en serie objektiver til NX-systemet, og har ambisiøse planer om 20 prosent markedsandel for denne type kamera, innen 2012. Sier Sang-jin Park, sjef for Samsung Digital Imaging Company i en pressemelding.

Samsung Norge

Les videre
Exit mobile version