Retro-Nikon med fullformat bildebrikke

Nikon Df ser ut som det er fra 70-tallet, men kombinerer klassisk design og kontroll med moderne digitalteknikk

Markedet for retrodesign forsvinner ikke med det første. Bare spør Leica og FujiFilm som ikke kan lage nok kameraer i retrodesign, til å dekke etterspørselen. Nå kaster Nikon seg på med Df, en digital Nikon F. For de som husker den.

Kameraet er umiskjennelig klassisk Nikon i design, med alle funksjoner på tydelig merkede ratt. Lukkertid og lysfølsomhet er bare noen av det man må vri et hjul med skalaangivelse til riktig posisjon for å velge foretrukken innstilling.

Innvendig har det tilsvarende 16 Megapiksler bildebrikke som Nikon D4, i fullformat, mens fokussystemet er Nikon D610s 39-punkters. Med 9 kryssensorer.

Videoopptak finnes ikke. Overhodet. Dette er et kamera for fotografer. Relativt velbeslåtte sådan.

For kameraet vil koste 25.390 kr, når det er i salg fra 28. november. Da får man med en Nikkor AF-S 50mm f1.8G, også den i retrodesign.

Fakta Df:

Kameraet vil også bli tilgjengelig i sølv, selvsagt med sorte felter på prismehuset. Som vi husker fra Nikon F, FM, og FE-serien. Batteritiden er oppgitt til meget respektable 1400 eksponeringer per lading, og kameraet kan bruke så og si alle Nikkor-objektivet noensinne laget.

Det gjør objektivutvalget til Df enormt.

<
>
Les videre
Exit mobile version