Proffkompakt fra Nikon

Nikon P6000 har vært deres beste kompaktkamera med god margin. Nå kommer arvtageren P7000, som skal slåss med Canon, Panasonic og Samsungs proffkompakter.

Nikon P7000 er et gledelig tillegg til det smale utvalget av proffkompakter. Nye P7000 erstatter P6000 som vi testet her, og kameraet er nytt fra grunnen av. Med ny bildebrikke, 720p HD-video, høyoppløst skjerm, optisk søker, tydelige betjeningsratt, 28-200mm zoom og opptak i både rå- og JPEG-format, er P7000 en ekte proffkompakt.
Kameraet møter tøff konkurranse i Canon Powershot G11, som er dets nærmeste konkurrent hva størrelse, pris og funksjoner angår. Men Samsung EX1, Canon Powershot S95 og ikke minst Panasonic Lumix LX5, er sterke utfordere som deler mange av funksjonene med P7000.

Pikseltallet har gått ned fra 13,5 til 10 megapiksler på en CMOS-bildebrikke, en fordel vil vi tro, fordi antallet bildesensorer er fordelt på like stor flate som tidligere. Objektivet med 28 til 200mm rekkevidde (blender f2.8-5.6) rekker lengre enn på de andre proffkompaktene, med unntak for Ricoh GXR 28-300. Men det er egentlig et systemkamera, selv om det er like kompakt.
P7000 har selvsagt optisk bildestabilisator, lysfølsomhet utvidbar til 6400 ISO, og full kontroll over alt en proff kan forlange, med tydelig merkede ratt og knapper, som vi forventer av et Nikon-kamera.
Det eneste vi stusser på, er at Nikon fortsatt insisterer på å bruke NRW+ som råfilformat. Det betyr at den eneste måten å få åpnet råfilene på, er om man har innstallert Capture NX2 eller View NX 2 på en PC eller Mac. Merkelig, siden de kunne valgt å bruke NEF eller DNG-format på råfilene, som lar seg åpne i foretrukken programvare. Å låse fotografer til Nikons egen programvare er mildt sagt ikke noe sjakktrekk.
Hvert fall ikke så lenge konkurrentene tilbyr langt mer utbredte råfilformater som lar seg åpne i en menge ulike bilderedigeringsprogrammer.
Korte fakta:

·         EXPEED C2 for økt ytelse under dårlige forhold
·         NIKKOR-objektiv med to ED-glasselementer for å reduksjon av kromatisk abberasjon og spredning med lange brennvidder
·         Innebygd ND-filter for utvidet eksponering under vanskelige  lysforhold
·         Følsomhetsområde på ISO 100-3200 som kan utvidet til Hi1 (tilsvarer ISO 6400)
·         Støyreduksjonsfunksjon for behandling av bildestøy
·         D-lighting for automatisk naturlig fremtoning for å redde undereksponerte skygger forårsaket av lysforhold med svært høy kontrast
·         Innebygd Picture Control basert på teknologi fra Nikons speilreflekskameraer
·         HD-filmopptak (720p) med stereolyd og inngang for ekstern mikrofon.
·         HDMI-utgang for tilkobling til ekstern skjerm
·         Histogram for informasjon om fargetonenivå
·         Muligheter for å lagre i formatet NRW+ (COOLPIX RWA) for ukomprimerte digitale negativer for avansert redigering

P7000 er tilgjengelig fra 23. september til 4.690 kroner.
NIkon

Les videre
Exit mobile version