Pentax K-x speilrefleks med HD-video

Lyst på et rødt speilreflekskamera? Pentax K-x som også leveres i sort, mørkeblått eller hvitt, er den hittil rimeligste speilrefleksen med HD-video.

Pentax K-x skal være i butikkene i løpet av oktober, og vil koste 5.495 kroner. Da får man et speilreflekskamera med 12,4 megapiksler CMOS-bildebrikke med integrert bildestabilisator, HD-video i 720p/24fps oppløsning og en 18-55mm zoom.
K-x erstatter K2000 som har vært Pentax rimeligste speilrefleks, og designet er nesten likt på nykommeren, som har fått lydfølsomhet fra 100 til svimlende 12800 ISO.
Kameraets 11-punkts autofokus har ansiktsgjenkjenning som fungerer med opp til 16 ansikter, og med en ny PRIME II bildeprosessor er de i stand til å skyte bildeserier på 4,7 bilder per sekund.

Man får også flere kreative filtervalg som kan brukes for å skape ønskede effekter på bildene, og K-x har også HDR (High Dynamic Range) funksjon hvor man kan mikse sammen tonaliteten fra tre bilder for å få fram flere detaljer i mørke og lyse partier.
Kameraet kan også bruke AA-litium-batterier, da lover Pentax opp til 1900 bilder før batteriene er tømt.
Skjermen som selvsagt støtter live view – søkerbilde på skjermen – er 2,7 tommer stor og har markering av ansiktsfokus når ansiktsgjenkjenningen er på.

Pentax

Les videre
Exit mobile version