Nyhet

Panasonic Lumix GH6

Opptil 5,7K-video og hyperavansert for proffene

GH6 Thomas nr 8

GH6. Foto: Produsenten

Panasonic Lumix GH6 er et etterlengtet kamera for mange videofotografer. Det er søkklastet med oppdaterte videofunksjoner, av den typen profesjonelle er avhengige av. Kameraet som etterfølger det ellers strålende GH5 og GH5 II, er det mest avanserte så langt i GH-serien. Med god margin.

En helt ny 25 Mp bildebrikke med ekstrent rask lesehastighet skal praktiskt talt eliminere rolling shutter. Man kan ta opp video i 5,7K/60P, eller 4K/60 i 10-bit med 4:2:2, og slo motion 4K/120p med 10-bit 4:2:2.

Alt dette kan tas opp direkte til minnekort i kameraet, som har kortspalter for CFexpress B og SDXC-kort.

GH6

Panasonic sier også at kameraet har en Dynamic Range Boost som kan gi så mye som 13 trinns bildedynamikk, også på høye ISO-verdier. Noe som er temmelig uvanlig, siden bildedynamikk normalt faller som en stein når man skrur opp ISO.

Men kort om de viktistet spesifikasjonene:

 

GH6

Kameraet vil etterhvert få støtte for Cinema ProRes 422HS og lagring på SSD via USB-utgangen. Da kan man også spille inn Cinema 4K/120p i RAW på en Atomos Ninja V+.

Men det kommer i en fastvareoppdatering senere. La oss håpe den blir gratis, i det minste billig, for Panasonic har tidligere tatt betalt for slike oppdateringer.

<
>
GH6 med objektiv. Foto: Produsenten

 

På baksiden finner man en ny vribar pekeskjerm med 1,84 Mp oppløsning, lik den Lumix S1H også har, og en OLED-søker med 3,68 Mp oppløsning. Kameraet støtter også 24-bits 96 kHz-lyd, via en mikrofonadapter som plasseres i blitsskoen på toppen.

Lumix GH6 kan forhåndsbestilles for levering i løpet av mars, prisen for kamerahuset er oppgitt til 24990 kr.

Les også Små oppdateringer gir store forbedringer Mens vi venter på Lumix GH6, kan vi glede oss over at Panasonic har gjort noen etterlengtede oppdateringer på GH5 II.

 

 

Les videre
Exit mobile version