Nikons beste blir enda bedre

Med raskere og bedre prosessor, forbedret 36 Mp bildebrikke og en rekke større og mindre forbedringer, tegner Nikon D810 til å bli kameraet proffene sikler etter.

Med 36 megapiksler satte Nikon rekord for et speilreflekskamera, da D800 ble lansert i 2012. Kameraet kom i en versjon kalt D800E også, med et svakre lavpassfilter for effekten ble kansellert for bedre detaljoppløsning.

Det nye D810 erstatter begge, og har i tillegg en rekke forbedringer som skal sørge for at Nikon fremdeles er i førersetet på bildekvalitet. For D800E er kameraet som har levert den beste bildekvaliteten i våre tester.

Kameraet er laget for proffer og erfarne amatører, som trenger oppløsning mer enn fart. For skuddtakten er bare økt til 5 bilder/s (var 4 bps), men Nikon har forbedret både fokussystemet og håndgrepet, som vi klaget på i vår test.

Det er også mulig å skyte 7  bps hvis man velger APS-C-format i stedet for fullformat, og kobler på batterigrepet. Da øker også brennviddeforholdet med 1,5 x, så en 200mm tilsvarer en 300mm.

Bildebrikken er stadig vekk 36,3 Mp, men her er lavpassfilteret fjernet fullstendig, og eventuell moare skal effektivt dempes av den nye Expeeed 4 bildeprosessoren.

Forbedret eller nytt på D810:

Som man kan se, er det gjort omfattende endringer i D810, og vi har kikket litt nærmere på kameraet og funnet ut at det virker raskere. Responser er lynhurtige, det nye autofokussystemet låser fokus mye raskere enn D800 gjorde, og muligheten til å gruppere fokuspunktene er et velkomment tillegg.

Lukkeren og speilet er også stillere i bruk, og kameraet har også en egen quiet-modus.

D810 er i butikkene allerede 17. juli med en pris på 28.790 for kamerahuset.

Les videre
Exit mobile version