Nyhet

Nærmer seg rekordåret i antall bilder

Mobilkameraet er mest populært.

design tips profesjonell fotobok farger

Fotoknudsen.no

Antall bilder tatt med mobilkameraet, passerte vanlige kameraer allerede i 2017, og siden har andelen mobilbilder bare økt. Men etter at antallet bilder falt under corona-epidemien, har knipsingen tatt seg kraftig opp. I følge tall fra en undersøkelse gjort av Respons Analyse for Stiftelsen Elektronikkbransjen, har andelen bilder økt fra 1748 i fjor, til 1753 i år. Det er litt bak tallene fra 2019, hvor nordmenn tok 1833 bilder.

– Etter at man i to år ikke har kunnet reise eller samles til de store anledningene, nærmer vi oss nå normalen og det betyr også at vi tar flere bilder for å forevige minnene, sier kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo.

Bildene blir ikke bare liggende eller delt på sosiale medier. Salget av fotobøker, papirbilder og interiørbilder, vokser kraftig, ifølge undersøkelsen.

– I årets tre første måneder er salget av fotobøker økt med 168 prosent i forhold til 2021, og bilder forstørret opp for å henge på veggen hjemme er opp med 29 prosent, sier Ottemo.

Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Foto: Lasse Svendsen

Og det er stadig mobilkameraet som brukes mest.

– I 2017 var første gang vi tok flere bilder med mobilen enn med kameraet, og denne trenden fortsetter i år. Nå er 64 prosent av bildene vi tar gjort med mobilen, mot 63 prosent året før, sier Ottemo.

Det tradisjonelle kameraet er på vikende front.
Foto: Lasse Svendsen
Les videre
Exit mobile version