itemprop

CES 2014

Egentlig er det Panasonic som har laget Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 ASPH, men det gjør det ikke mindre interessant

[Las Vegas, Nevada]

For portrettobjektivet som ser ut som et Leica-objektiv, og saktens heter det også, er laget av Panasonic. Det heter seg at det er utviklet sammen med Leica, som er kjent for sin ekstreme kvalitet – både mekanisk og optisk, og det kan hende at det er minst like bra også.

Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 ASPH, har en bildevinkel tilsvarende 85mm, sammenlignet med 135-fullformat, og er derfor perfekt til blant annet portretter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du skal lete lenge etter noe som avslører at det er et objektiv som er laget for Olympus og Panasonics microfourthirds, kompakte systemkameraer, for over alt bærer designet preg av at det er et ekte Leica-objektiv.

Den mekaniske kvaliteten er da også høy. Lettmetall og stål er brukt over praktisk talt hele den ytre og indre konstruksjonen. Fokusringen er silkemyk og presis, og det har en blenderring med tredels steg, med markerte klikkstopp som minner sterkt om Leicas blenderringer.

Fysisk er det ikke veldig stort, lysstyrken tatt i betrakting. Med f1.2 som største blenderåpning, er det mulig å kontrollere skarphetsdybden ned til svært smalt skarphetsområde. Ypperlig når man vil ha bare øyne, og lite annet skarpt i portretter.

annonse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

annonse

Lysstyrken er også praktisk i lite lys, fordi man kan ta bilder håndholdt uten å få uskarpe bilder. Objektivet har også en optisk bildestabilisator innebygget. Som er effektiv ned til cirka 3,5 eksponeringstrinn, slik at man kan skyte på blender 1.2, med 1/15 sekund lukkertid, og stadig ha et håp om at bildet blir skarpt likevel.

Pirsen er allerede satt, og Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 ASPH skal koste 1500 Euro, noe som raskt blir 13.000  til 15.000 kr her hjemme, og gjør Leica-objektivet til det dyreste objektivet med fast brennvidde, til Olympus og Panasonic mFT-kameraer.

Men det er statig vekk mye billigere enn noe Leica lager med noenlunde tilsvarende lysstyrke.

Det vil være i salg i løpet av årets tre første måneder, og vi skal selvsagt publisere en full test innen den tid.

annonse

 

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Kommentarer

  Motta varsler  
Varlse meg om

Les også

Rull til toppen