Lysende optikk fra Canon

At ingen har tenkt på det før, et makroobjektiv med innebygget LED-lys, som ikke koster all verden.

(Foto: Produsenten)

Stikk et kamera nært motivet, og du får plutselig et skygge som ikke kler bildet noe særlig. Det er grunnen til at makrofotografer bruker lys, eller blitslamper for å lyse opp slik at skyggene blir borte. Men det fordrer et komplekst budsjett, og enda mer penger i utstyr. En ringblits som man setter på objektivet, er ikke billig.

Derfor har vi sans for Canons smågeniale løsning på den nye EF-M 28mm f3,5. En vidvinkel med makroforhold på 1:1, og 1:2 i Super Macro-innstilling. Det gir en nærgrense på 15 cm.

Mer enn nok til å ta detaljbilder av urverk, smykker, små gjenstander og selvsagt insekter, blomster eller andre små levende og statiske objekter.

(Foto: Produsenten)

De to LED-lampene lyser opp motivet nok til at skyggene blir borte, og man slipper å bale med separate lamper eller blitser. Makroobjektivet er laget for Canons små speilløse hybridkameraer i M-serien, og ikke speilrefleksene.

Les testen av Canons fine EOS-M3 her.

Den effektive brennvidden tilsvarer 45mm, som gir mye mindre fortegning og et rettere perspektiv enn en 28mm vidvinkel. Objektivet bruker Canons stillegående STM-fokusmotor, og hevdes å ha opp til 3,5 trinns hybrid bildestabilisator. Da blir bildene skarpe også på lengre lukkertider, formoder jeg.

EF-Canon-objektivet er ikke i salg før i begynnelsen av juli, og prisen blir 3.660 kr.

(Foto: Produsenten)
Les videre
Exit mobile version