Leica hiver seg på instant-bølgen

Sofort er tysk og betyr med en gang, og det er hva du får i instantkameraet til Leica. Bilder med en gang.

(Foto: Produsenten)

Instantkameraer, også kalt Polaroid-kameraer, er kjempepopulært.  To minutter etter at man har har tatt bildet, har man et ferdig fremkalt bilde i hånden. Et analogt Instagram-bilde, om man vil.

Derfor er det ikke så rart at Leica også hiver seg på instant-bølgen, men om det er smart, er det nok delte meninger om.

(Foto: Produsenten)

Et plastikkamera som er basert på et Fujifilm Instax Mini 90, bare med litt kosmetikk og en Leica-logo på, kan vanne ut varemerket så mye at det kan bli vanskelig å ta Leica alvorlig.

Les testen av Fujifilm Instax her

Det er ikke til å nekte for at øyeblikksbilder som spretter ut av kameraet, kan være rasende morsomt, og slik sett kan det hende Sofort-kameraet blir en suksess. Markedet bestemmer uansett.

(Foto: Produsenten)

Kameraet har litt forskjellige innstillinger som fullautomatikk, Party & People, Sport & Action, og makroinnstilling for skikkelige nærbilder. Man kan også leke seg med dobbelteksponeringer og tidseksponering.

Det finnes selvsagt en selvportrettmodus og speil på forsiden for de obligatoriske selfies-bildene. Blitsen kan slås av og på manuelt, og kameraet som koster 3000 kr (!), finnes i tre farger, og det finnes en rekke tilbehør til Leica Sofort.

 

Les videre
Exit mobile version