Leica bytter navn

Kameraet som er designet sammen med Audi, bytter navn og får kjærkomne oppgraderinger.

(Foto: Produsenten)

Egentlig hadde vi ventet oss en etterfølger til det to år gamle Leica T. Et meget tiltalende og forseggjort systemkamera i entusiastklassen. Men Leica hiver seg i stedet på mark II, II og IV-bølgen, skjønt de velger å legge til en bokstav for å markere endringen.

Leica T blir til TL, i det som må kalles en moderat oppdatering av kameraet vi testet i 2014.

Bildebrikken og dermed bildekvaliteten, er uforandret. Den samme 16 Mp CMOS bildebrikken er videreført, det samme er heldigvis det minimalistiske Audi-designet, og den fine pekeskjermen.

(Foto: Produsenten)

De viktigste endringene, er dobling av internminnet til 32 GB og forbedret følgefokus. Ellers er det ikke mye å skrive hjem om. Jo, det støtter Leicas SL-objektiver med optisk bildestabilisator, og kan bruke Leicas R-objektiver med R-adapter L.

Det kommer også som kamerahus i titan, med en skråslipt kant på topp- og bunnplaten. Blant det nye tilbehøret finner vi,  futteral i nappaskinn, fargekoordinerte bæreremmer i grått, svart, rødt og cemento:

(Foto: Produsenten)

Det finnes etter hvert litt å velge blant i objektivene til Leica TL.

Summicron-TL 23mm f2 ASPH og Summilux-TL 35mm f1.4 ASPH, dekker 35mm vidvinkel  og 50mm normal, mens APO-Macro-Elmarit-TL 60mm f2.8 ASPH, er akkurat det det høres ut som, og tre zoomobjektiver finnes også:

(Foto: Produsenten)

Super-Vario-Elmar-TL 11-23mm f3.5-4.5 ASPH, Vario-Elmar-TL 18-56mm f3.5-5.6 ASPH og APO-Vario-Elmar-TL 55-135mm f3.5-4.5 ASPH, dekker brennvidder tilsvarende 17-200 mm i 35mm-fullformat.

Leica TL i titan, sølv og sort koster 16.500 kr.

(Foto: Produsenten)
Les videre
Exit mobile version