Nyhet

DJI Mavic 3 Pro med tre kameraer

Hasselblad-kameraer med 24mm vidvinkel og zoom.

De fleste droner har bare ett kamera, typisk en vidvinkel. Hvis kameraet har zoom er det vanligvis en digital zoom. Og som vi alle vet, digital zoom er ensbetydende med redusert bildekvalitet.

DJIs nyeste drone løser langt på vei problemet, selv om det også har (28x) digital zoom.

Her får man hele tre individuelle kameraer, den første dronen i sitt slag med flere enn to kameraer.

Foto DJI

Hovedkameraet er et 24mm f2.8 20 megapiksler kamera med en CMOS bildebrikke i FourThirds-format – samme som Olympus og Panasonic bruker, mens de to teleobjektivene er en 70mm og en 166mm f3.4. De har også 3 x og 7 x zoom, og kameraene bruker Hasselblads Natural Color Solution.

Teleobjektivet på 70mm bruker en mindre 1/1.3-tommers CMOS bildebrikke på 48 Mp, mens teleobjektivet på 166mm har en 1/2-tommers CMOS bildebrikke med 12 Mp. Det er dette kameraet som støtter 28 x hybrid zoom, som inkluderer digital zoom.

Foto DJI

Mavic 3 Pro kan ta bilder i 12-bit RAW og video opp til 5.1K/50p. Det støtter både DCI og UHD format og tar også opp video i 4K opp til 120p, og man kan ta opp video i 10-bit D-Log M.

Det finnes også en Cine-versjon av dronen, med mer profesjonelle videospesifikasjoner. Den støtter Apple ProRes 422 og 422 HQ samt 422 LT, og har en 1 TB SSD integrert for lagring.

Flere versjoner

Foto DJI

Åtte sensorer passer på at dronen ikke krasjer i noe, og flytiden er oppgitt til 43 minutter.

Dronen har flere av DJis. ulike flymoduser, her er et utvalg:

FocusTrack: Hasselblad-kameraet og mellom-telekameraet i Mavic 3 Pro støtter FocusTrack, som inkluderer ActiveTrack 5.0, Spotlight og Point of Interest, som muliggjør stabile sporingsbilder i flere retninger.

MasterShots: Ved å aktivere MasterShots med ett enkelt trykk, vil dronen automatisk skyte, redigere, legge til lydspor og automatisk skape filmiske opptak.

QuickShots: Utfør forskjellige kamerabevegelser som Dronie, Rocket, Circle og Helix.

Panorama: Sett sammen et 100 MP, tapsfritt panoramabilde med stor detaljrikdom og høy skarphet. 

Pris og levering

DJI Mavic 3 Pro leveres i fire versjoner, grunnversjonen leveres med RC-kontrolleren og koster 25499 kr, mens en Fly More Combo med mye tilbehør, koster 33699 kr. Samme combo med den mer avanserte RC Pro-kontrolleren koster 41999 kr, mens Cine-versjonen i Premium Combo-pakke, havner på 55499 kr.

Mye penger, men langt unna prisnivået til DJIs Inspire-droner.

 

 

Les videre
Exit mobile version