Nyhet

Bilderedigering for viderekomne

Capture One 20 er oppgraderingen du må ha.

Å si endelig er litt for sterkt, men det er gledelig å se at Phase One har gitt Capture One en skikkelig overhaling, og lagt til nye funksjoner og flere forbedringer. Capture One 20 er utviklet med feedback fra brukerne, og har blant annet fått en bedre fargeredigering i Color Editor og forbedret støyfjerning i Noise Reduction Tool.

Brukervennligheten skal også være forbedret, med raskere responser, tekst på ikoner og flere hurtigtaster, til blant annet zoom, fullskjermvisning og fokusmaskering.

Les vår omtale av Capture One 11

Støyfjerningen er blitt mer nøyaktig, og bevarer detaljer bedre enn før, samtidig som fargebalansen ikke endres. Man kan klikke og dra hvor som helst på et bilde, og endre fargetemperatur, metning og lys uten å måtte gå innom fargeredigeringsverktøyet.

Det er blitt mer å gå på i HDR-panelet (High Dynamic Range) som er blitt mer nøyaktig og har egne slidere for sort og hvit.

Flere nye kameraer og objektiver er også støttet i Capture One 20, som også har støtte for DNG-filer. Fra feks. Leicas kameraer.

Nye kameraer som støttes med råkonverter og profiler:

Rodenstock 23mm iXU er også støtte i objektivprofiler.

Capture One finnes også i versjoner for Sony-kameraer, og en for Fujifilms X-kamaeraer.

Capture One Pro 20 koster fra 169 Euro for de som trenger å oppgradere, men man kan også abonnere på månedsbasis, akkurat som med Adobe Lightroom.

Man kan laste ned en fullversjon av Capture One 20, som virker i 30 dager her.

Les videre
Exit mobile version