Nyhet

Ricoh-kamera for entusiaster

Ricoh GR III kan bli den nye kompaktfavoritten

(Foto: Produsenten)

Seks år er det gått. I mellomtiden har vi lagt vår elsk på andre kompaktkameraer, men med alle forbedringene på det nye Ricoh GR III, spørs det om ikke dette også kommer inn på topp fem-listen.

For Ricoh som har laget GR-serien med samme formfaktor, helt siden den første analoge 35mm-utgaven i 1996 (!), har endelig lagt inn funksjoner vi tar for gitt på kameraer i dag.

Les testen av 8 reisekameraer her

(Foto: Produsenten) 28mm vidvinkel f2.8 og 24 Mp APS-C CMOS-bildebrikke.

Kameraet er nesten perfekt utformet med gummiert grep, pekeskjerm, en lyssterk 28mm f2.8, og er lite nok til å få plass i jakkelommen. Et Sony RX100V er enda mindre, og har zoom i tillegg, men et Fujifilm X100F er større med en 35mm fast brennvidde.

Så GR III er et fint kompromiss hva størrelse angår.

Her finner du Nordens største database med kamera- og objektivtester

Fakta om Ricoh GR III:

(Foto: Produsenten) Litt mindre enn før, her vist med forgylt dekor – ekstrautstyr.

Bildestabilisator

Som man ser av spesifikasjonene, er det et kamera for entusiasten som trenger et lommekamera med få kompromisser. Det som ikke står, er at kameraet har bildestabilisering (SR – Shake Reduction), hvor bildebrikken kan flyttes tre akser for å kompensere for kamerabevegelser.

Det gir deg opptil fire trinn lengre lukkertid.

(Foto: Produsenten) Oversiktlig programhjul.

Ny APS-C bildebrikke

Kameraet har fått en ny 24,2 Mp CMOS-bildebrikke i APS-C-format (den forrige hadde 16 Mp), med ISO-følsomhet opp til 102.400 ISO.

Bildene kan lagres i JPEG-format og 14-bits RAW, og har muligheten for å redigere og konvertere råfiler til jpeg i kameraet.

(Foto: Produsenten) Endelig med pekeskjerm.

Slankere og lettere

Kamerahuset i en lett magnesiumlegering, er nesten en cm mindre i bredden sammenlignet med forgjengeren GR II, og har få knapper, men to justeringshjul for lukkertid- og blendervalg.

Det har også en 7,6 cm stor pekeskjerm, automatiske eksponeringprogrammer som Program, Av og Tv, men også manuell kontroll over blender og lukker.

Kameraets hybride autofokus bruker kontrast- og fasedetektering for kjapp fokus også under dårlige lysforhold.

(Foto: Produsenten) Optisk søker for vidvinkeladapteren til høyre, blits og optisk søker for 28mm brennvidde.

ND-filter

Et innebygget ND-filter demper lyset med to trinn. Det kan aktiveres når man trenger å ta bilder med kort dybdeskarphet i sterkt solskinn.

ND-filteret kan kombineres med den ni blenderlameller for en myk og defokusert bakgrunn – bokeh.

Med Wifi og Bluetooth kan bildene deles sosiale medier via mobilen, og kameraet har faktisk USB-lading (USB-C med USB 3.0).

Pris

Ricoh GR III er i salg i slutten av mars til 9.599 kr.

Les videre
Exit mobile version