Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix’ første norske film

I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Skrevet av / 22.09.20 - 10:05
Netflix’ første norske film

Med lanseringen av Disney+ på det norske markedet har strømmkrigen virkelig strammet seg til.

Netflix har i årevis forberedt seg på Disneys «nedkomst», og «resepten» var at strømmegiganten måtte bygge opp sitt eget unike innhold, sterke merkevarerserier og filmer som du kun kan se hos nettopp Netflix. I tillegg skulle det satses mye mer på lokalt innhold, som The RainRagnarokStörst av allt og La Casa de Papel.

Les også Trenger du virkelig Disney+? Med lanseringen av Disney+ er strømmekrigen for alvor i gang, men hvilke strømmeabonnement MÅ du ha?

Den 4. november slippes Netflix’ andre originalproduserte svenske serie, Kjærlighet og anarki, men allerede den 22. oktober kan du se den første norske Netflix-filmen: Kadaver.

I dag slapp Netflix traileren til Kadaver.

 

Kadaver er skrevet og regissert av Jarand Herdal, og hovedrollene gestaltes av Gitte Witt, Thorbjørn Harr (Tunnelen), Thomas Gullestad, Helge Jordal og Kingsford Siayor, fra Hjem til jul.

Les også All makt i én pille! Beinhard sosialrealisme mikses med interessante karakterer og et rotete, uferdig plott i Netflix’ nyeste storfilm.

Fra pressemelding kan vi lese at: «Kadaver» er en norsk psykologisk grøsser, som utforsker hvor langt et mennesket kan bli testet. I etterdønningene av en atomkatastrofe befinner Leonora (Gitte Witt), Jacob (Thomas Gullestad) og datteren deres Alice (Tuva Olivia Remman) seg på randen av overlevelse. En dag inviterer det lokale hotellet overlevende til et teaterstykke, mat inkludert, som en veldedig tjeneste til de i nød. Uten noe særlig valg, bestemmer familien på tre seg for å besøke hotellet.

Hotelldirektøren Mathias (Thorbjørn Harr) introduserer hele hotellet som scenen. Publikum får masker for å skille dem fra skuespillerne, men stykket tar en ubehagelig vending når gjestene begynner å forsvinne. Skillet mellom virkelighet og skuespill blir snart utydelig, helt til Alice forsvinner foran Leo og Jacob, og det ikke lenger er noe tvil: Det er noe veldig galt med hotellet til Mathias.

Kadaver_2 Kadaver_3 Kadaver_4 Kadaver_5 Kadaver_6 Kadaver_7 Kadaver_8
<
>
Kadaver (Foto: Netflix)

Filmen er produsert av Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur Films. Den 22. oktober kan Netflix’ nesten 200 millioner abonnenter få se det ferdige resultatet.

Kadaver (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top