Nå blokkerer Netflix VPN-tjenester!

Krigen er i gang.

(Foto: Produsenten)

Netflix har begynt å blokkere de første kjente IP-adresser som stammer fra VPN-tilbydere, som hittil har gjort det mulig for brukere å få adgang til Netflix for eksempel med en amerikansk IP-adresse i stedet for en norsk for å få adgang til et større utvalg filmer og tv-serier.

Netflix har tidligere meldt at tjenesten snart vil blokkere for bruk av slike VPN-tjenester, og nå tyder mye på at Netflix har begynt å sette handling bak ordene. I hvert fall opplever de første VPN-brukerne nå å se et skjermbilde som vist under, når de forsøker å se Netflix via sine digitale skalkeskjul. Det skriver vpncreative.net og henviser blant annet til en bruker, som postet bildet under på Reddit.

«Du ser ut til å bruke antiblokkering eller proxy. Deaktiver disse tjenestene, og prøv igjen.For hjelp besøk netflix.com/proxy”, står det på skjermen, når Netflix blokkerer VPN-brukerne. (Foto: Reddit)

hjælpe-siden det henvises til, står det blant annet:

“Denne feilen oppstår når våre systemer registrerer at du oppretter forbindelse via en VPN, proxy eller «antiblokkerings»-tjeneste. Da innholdet i vårt bibliotek kan variere avhengig av område, og da disse typer forbindelser ofte benyttes til å omgå metoder til geografisk lokalisering, vil du ikke være i stand til å strømme når du har opprettet forbindelse på denne måten.”

Det er blant annet brukere fra tjenestene ExpressVPN og uFlix, som har opplevd problemer med den nå aktive geo-blokkeringen.

Flere VPN-leverandører har gitt uttrykk for at de vil gi Netflix kamp til målstreken ved blant annet å introdusere nye IP-adresser til sine kunder i samme tempo som strømmetilbyderen blokkerer de gamle.

Netflix har begynt å blokkere VPN-tjenester fordi strømmegiganten til gjengjeld nå tilbyr sin tjeneste i stort sett alle land i verden. I følge høytstående talsmenn fra Netflix er hensikten at alt innhold på sikt skal være globalt tilgjengelig.

Les videre
Exit mobile version