Search
Generic filters

James Bond Volum 1 & 2

Svært gledelig at vi endelig får se selveste 007 i HD, og utgivelsene skuffer ikke. Dog finner vi det mer enn merkelig at de velger å utgi to bokser der de seks filmene er ”sammenrasket” fra vidt forskjellige årstall. Alt fra den første (Dr. No) til Brosnans siste (Die Another Day). I Vol. 1 får du film 20, 8 og 1, i Vol. 2 nr. 12, 2 og 4.

Med hele 22 offisielle Bond-filmer ligger det i sakens natur at det vil være kvalitetsforskjeller, noe disse to boksene viser til det fulle. I Vol. 1 får du Die Another Day, Live and Let Die og Dr. No. Die Another Day (2002) var Brosnans siste film og er i ettertidens skarpe lys den filmen som faktisk har eldet mest. En film proppet full av tomme actionscener og fullstendig overlesset med tullete spesialeffekter (usynlig bil!) og et håpløst plott, der formålet har vært å få inn flest mulige hentydninger til de foregående nitten filmene.
Den andre filmen i boksen, Live and Let Die (1973) markerer et virkelig kvanteskifte i serien. Med Roger Moores første gikk man fra en hardtslående Connery til en fleipete og dandy 007. Og innskrivingen av Sheriff Pepper er intet annet en et tilnærmet banesår for seriens seriøsitet.
Siste film ut er faktisk seriens første. Med Dr. No (1962) satte Sean Connery hele Bond-eventyret i gang. Åpenbart spilt inn på lavbudsjett leverer filmen likefullt varene så det holder. En klassisk spionthriller med alle de rette ingrediensene, lovet godt for hva vi hadde i vente.
For Your Eyes Only, From Russia With Love og Thunderball utgjør Vol. 2. Dette er en meget sterk samling med bl.a. Moores beste, For Your Eyes Only, og to av Connerys beste. Thunderball (1965) er den første virkelige globetrotterfilmen i serien, mens From Russia With Love (1963) er den meste lavmælte og minst actionpregede av samtlige filmer; og faktisk den som er mest i tråd med Flemings versjon av agent 007.
Thunderball står overhodet ikke tilbake for dagens actionfilmer og satte en standard for Bonds videre filmliv. En av seriens beste filmer og utvilsomt med en av de mest yppige Bondpikene, Claudine Auger som Dominique. Selv slapstickens ”mester”, Roger Moore, imponerer i For Your Eyes Only. (1981). Den mest nedtonete og seriøse av Moores Bond-filmer med vakre Carole Bouquet ved hans side. Alt i alt utgjør de to boksene en perfekt oppvarming før man går på kino og ser Quantum of Solace. Uoffisielle meldinger antyder mars ’09 som neste lanseringsdato for Bond på Blu-ray – vi gleder oss allerede!

Det er altså ikke noe å utsette på lyd- og billedkvaliteten, bortsett fra tidvis noe skarp diskant på de eldste filmene. Spesielt imponerende fant vi kvaliteten på Thunderball. Filmen er spilt inn for 43 år siden, men Blu-ray versjonen får oss til å tro at det var i går; noe som kommer spesielt godt frem i de mange scenene under vann og på land i Bahamas – gnistrende! Bildet er noe kornete på Dr. No. Bonusmaterialet er eksakt det samme som på Ultimate Edition DVD-ene, men det blir ikke dårlig av den grunn, her får du alt du kan ønske å vite om Bond og selve innspillingene.
Spørsmålet om du som allerede har alle filmene på DVD nå bør kjøpe Blu-ray utgivelsene, blir litt en smak sak. Personlig ville vi ikke nølt, for har du en større HD-TV (37”+) er kvalitetsforskjellen betydelig.

Tor Aavatsmark

 

Release: 29. oktober
Regi: T. Young/G. Hamilton/L.Tamahori
Med: Sean Connery / Roger Moore / Pierce Brosnan, Ursula Andress
Land: USA   År: 1962 -2002   Tid: 6:04 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

Release: 29. oktober
Regi: T. Young/G. Hamilton/J. Glen
Med: Sean Connery / Roger Moore / Claudine Auger, Carole Bouquet
Land: USA   År: 1963-1981   Tid: 6:12 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.