Nyhet

Gudfaren, del III

Den tredje og siste delen av Mario Puzos beretning om Gudfaren starter, som de to andre, med en helitaliensk fest, og denne gang er det Michael Corleone selv som skal hylles. Han er blitt dekorert Commendatore av paven i Roma, selvfølgelig fordi han har strødd milde gaver over de fattigste.

Michael er nå blitt en gammel mann, han har fått diabetes og de fleste vennene hans, inklusiv Tom Hagen, er døde. Datteren er blitt stor og sønnen bryter med far for å bli operasanger. Dessuten har han fått nye fiender som Eli Wallach og Joe Mantegna samt den tvilsomme vennen Andy Garcia.

Til gjengjeld er søster Talia Shire ham trofast, hustru Diane Keaton har nesten tilgitt alt det vonde. Gudfaren: Del III er beretningen om den angrende synder, han som vil gjøre alt godt igjen og bare drive lovlydige forretninger, noe gamle venner fra casinovirksomheten liker dårlig. Men Michael slår seg sammen med Vatikanet, skrifter også, ber om tilgivelse, han vil kjøpe deres gigantiske eiendomsselskap. Også her, som i de tidligere filmene om Gudfaren finnes det paralleller til hva som virkelig har skjedd.

Også epilogen blir blodig, med et aldeles strålende siciliansk punktum der Gudfarens sønn skal debutere på scenen i operaen Cavalleria Rusticana. En praktfull premiere som blir ganske blodig, både i kulissene og etterpå. Men hvem som blir drept til slutt, forteller ikke vi. Gled og gru dere. Filmen får fem stjerner.

Release: 11. juni
Regi: Francis Ford Coppola
Med: l Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Talia Shire, Sofia Coppola
Land: USA    År: 1990    Tid: 2:49 t.

Les videre
Exit mobile version