Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Chromecast med Google TV kåret til årets julegave

Googles lille strømmeboks blir en populær gave under juletreet i år, mener Elektronikkbransjen.

Skrevet av / 04.11.22 - 10:00
Chromecast med Google TV kåret til årets julegave

Fagbladet Elektronikkbransjen deler hvert år ut priser til produkter som fortjener spesiell oppmerksomhet frem mot årets julehandel. Det kåres årets produkter i hele 16 kategorier innen hvite- og brunevarer, og helt til slutt den gjeveste prisen «Årets julegave ».

Prisen ble utdelt under et arrangement i Ingeniørenes Hus i Oslo den 3. november, med 160 bransjefolk og journalister til stede.

Fagjuryene består av bransjemedlemmer fra detaljhandelen. Kriteriene for å være med i kåringen, er at produktene skal være nye av året, og bredt tilgjengelig i handelen før jul. Juryene vurderer produktenes egenskaper, om de tilfører markedet noe nytt, og forventet popularitet hos det norske folk.

 

La vekt på pris

I år var det altså Chromecast med Google TV som stakk av med prisen for «Årets julegave 2022». Den vant i tillegg prisen for «Årets dataprodukt 2022/2023», sammen med nettbrettet Samsungs Galaxy Tab S8.

Årets julegave 2022 Chromecast with Google TV and Chromecast Voice Remote
<
>
Chromecast med Google TV vinner Årets julegave 2022. (Elektronikkbransjen)

– Hovedjuryen har lagt vekt på at man med fjerde generasjon Chromecast både kan gjøre eldre TV-er smarte, og smarte TV-er enda smartere, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Les også Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.

– Vi har i kåringen hatt med oss 34 fagjurymedlemmer fra detaljhandelen, som har diskutert og stemt seg frem til 16 kategorivinnere. Når hovedjuryen til slutt skulle velge årets julegave, var det Chromecast med Google TV som vant. Fjerde generasjon Chromecast har i løpet av året kommet i både 4K- og HD-versjon, der den eneste forskjellen er oppløsningen på bildet, sier Sønsteng. I HD-versjon koster Chromecast med Google TV 450 kroner, mens 4K-versjonen koster 800 kroner

– I en tid der det er mye fokus på at mange har fått en strammere privatøkonomi, la hovedjuryen vekt på at et rimeligere produkt skulle kåres som årets julegave, sier Sønsteng.

Blant de andre finalistene var luftfrityrkokeren Cosori Premium Airfryer og Garmins smartklokker i fēnix 7-serien. 

Obs! Google Chromecast med Google TV 4K har også blitt kåret til Årets Mediaspiller av Lyd & Bilde-redaksjonen.

Les også Når kun det beste er godt nok! Er du på jakt etter ny TV, høyttalere, mobil eller hodetelefoner? Her finner du de aller beste produktene vi har testet i år!

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Chromecast med Google TV kåret til årets julegave”

  1. Synes den var dårlig i forhold til Nvidia Shield Pro. Så jeg ga den bort etter å ha hatt den i…., Må vel nærme seg to år….. Alt for lite plass på den. Ville heller gått for Shield eller Apple TV 2022. Men de koster jo også mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top