Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NYHET

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Skrevet av / 19.03.19 - 15:05
Apple turbotrimmer iMac

De slanke iMac-ene har ikke endret seg utenpå og kommer fremdeles i to størrelser, med de samme tilkoblingene, og det samme tilbehøret. Men innvendig er iMac-ene kraftig oppgradert, med nye prosessorer med opptil åtte kjerner og 5 GHz turbo boost.

De kan bestilles i forskjellige konfigurasjoner, slik at de passer til alt fra skolearbeid og nettsurfing, til tunge redigeringsjobber og prosessorintensive oppgaver.

Les testen av iMac Pro her

(Foto: Produsenten)

21,5 og 27 tommers Retina-skjermer

Den minste utgaven av iMac-ene har en 21,5-tommers, med åttende generasjon firekjerners prosessorer, og kan leveres med seks kjerner og hevdes å være opptil 60 prosent raskere enn forrige generasjon.

Den større 27-tommers utgaven, er enda bedre egnet til de tunge oppgavene, siden den leveres med opptil åttekjerners prosessor, som Aple sier er 2,4 ganger raskere, enn forrige generasjon iMac med 27-tommers skjerm.

Skjermene har opptil 14,7 million piksler, én millard farger og 500 nits lysstyrke. De har også større fargedybde med P3 fargerom, om gir bedre skarphet på krevende oppgaver. Som feks, 4K videoredigering.

Les testen av den forrige iMac-en her

(Foto: Produsenten)

Kraftigere grafikkytelse

Nytt er også muligheten for Radeon Pro Vega 48 grafikkprosessor med opptil 8 GB minne på 27-tommeren, og raskere 2666 MHz DDR4 minne, opptil 64 GB for 27-tommerne, og 32 for 21,5-tommeren.

De leveres med 1 TB fusion drive, som kombinerer SSD-minne med fysisk harddisk, men kan også bestilles med SSD-lagring opptil 2 TB.

Ellers er antall innganger det samme. To Thunderbolt 3 porter, fire USB 3-innganger, en SD minnekortleser, hodetelefontugang og  Gigabit Ethernet.

(Foto: Produsenten)

Priser

Den enkleste konfigurasjonen av den nye 21,5-tommeren, starter på 15000 kr. Da får man en 3,6 GHz 4-kjerners Intel Core i3-prosessor, 8 GB og 1 TB lagring. Tilsvarende for 27-tommeren havner på 20.500 kr, men da er det med en 3,0 GHz 6-kjerners Intel Core i5-prosessor, Radeon Pro 570X grafikkprosessor og en 1 TB fusion drive i tillegg.

Velger man seg den råeste utgaven med en 3,6 GHz 8-kjerners Intel Core i9-prosessor, Radeon Pro Vega 48 med 8GB minne og 64 GB minne totalt, passerer man 46.000 kr, og nærmere seg prisen på en iMac Pro.

Den enkleste utgaven av forrige generasjon iMac 21,5, med en 2,3 GHz tokjerners syvende generasjon Intel Core i5-prosessor, 8 GB minne og 1 TB lagring, fortsetter til 12.800 kr.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top