Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Tillit og integritet

I disse tider, hvor fake news og innholdsmarkedsføring i ulike former har stått på dagsorden, er mange skeptiske til mediene.

Skrevet av / 27.10.18 - 10:03
Tillit og integritet

Kan man virkelig være sikker på at nyheter, artikler og tester i media er sannferdige? Har journalisten en agenda leseren ikke vet om?

Det tar fem minutter å rive ned tillit som møysommelig er bygget opp over decennier. Aviser, tv, magasiner og nettsteder er under et konstant søkelys, og man hører stadig vekk om brudd på tilliten.

Når skillet mellom innholdsmarkedsføring og journalisme viskes ut, er det ikke lett for leseren å vite hva som er kampanje og hva som er uhildet journalisme. Dermed blir det lett å mistro mediene for å ha en annen agenda, og journalistene for å gå annonsørenes ærend. Da er det viktig for journalistene å hegne om sin uavhengighet og verne om tilliten mellom journalist og leseren.

Det går på integriteten løs, når det stilles spørsmål ved journalisters uavhengighet. Men media må tåle å bli satt i søkelyset. Det gir oss muligheten til å vise at vi ikke har noe å skjule.

Redaksjonen i Lyd & Bilde, er 100 prosent uavhengig og jobber etter faste journalistiske kriterier. Hvor utvalget av artikler og tester gjøres helt og holdent på et journalistisk grunnlag.

Enhver test kvalitetssikres fra unnfangelse til fødsel, og den ansvarlige journalisten tar sin uavhengighet på største alvor. Derfor tar vi skarp avstand fra beskyldninger om sammenblanding av interesser, eller påstander som kan rokke ved vår journalistiske integritet.

En redaksjon er avhengig av tilliten leserne har til det skrevne ord, at testene er gjort med størst mulig uavhengighet, frikoblet all binding til kommersielle interesser og at resultatet ikke kan angripes.

I vår redaksjon følges Vær Varsom-plakaten og arbeidet som gjøres er fundamentert på klare journalistiske prinsipper. Journalistene legger sin ære i å levere artikler og tester som er fullstendig seriøs og redelig.

Vår troverdighet er opparbeidet gjennom årevis med tester, og journalistene holder sin integritet høyt.

Journalistenes integritet er ikke til salgs.

 

Lasse Svendsen

Sjefredaktør

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top