Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Pentax-kamera for dårlig vær

Med kraftig chassis og forseglinger over alt, skal det semiproffe kameraet tåle røff utendørsbruk.

Skrevet av / 26.01.17 - 12:16
Pentax-kamera for dårlig vær

Pentax systemkameraer er nesten uten unntak værtettet og bygget for røff behandling og dårlig vær. Riktig gode er det også. Det fantastiske K-1 var et av de beste kameraene vi testet i fjor, og det mindre og rimeligere K-3 II er et av de beste kameraene i mellomprisklassen.

Det nye Pentax KP erstatter langt på vei K-3 II og er bygget på et chassis i stål og magnesium, med en 24 megapiksler bildebrikke (APS-format), femaksers bildestabilisator og maks ISO-følsomhet på 819.200!

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet er relativt kompakt, med omfattende værtetting og store knapper og ratt, som tradisjonen tro, kan betjenes med tykke hansker eller votter.

Det er relativt kjapt også, med skuddtakt på 7 bilder/s, mekanisk lukker til 1/6000s og elektronisk til 1/24000s. Fokusmodulen er den samme som i K-3 II med 25 av 27 fokuspunkter av de mer følsomme krysstypene.

NX part: model53-2

En fiffig detalj er de utskiftbare håndgrepene. Med noen omdreininger med en unbrako-nøkkel, kan man bytte mellom standardgrepet Grip S, Grip M og  det større Grip L. Som skal gi stødigere grep med store teleobjektiver.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har også Pentax Pixel Shift Resolution. Som tar fire bilder av motivet mens kameraets innebygde bildestabilisering flytter bildebrikken en piksel i side- og høyderetning ved hver eksponering. De fire bildene settes sammen til ett bilde som skal gi bedre oppløsning og fargedybde enn vanlig.

Den bevegelige sensoren kan brukes sammen med GPS-enheten O-GPS1 (ekstrautstyr) som følger jordens rotasjon for optimale bilder av stjernehimmelen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har også en vippbar pekeskjerm, og noe de kaller Real-time Scene Analysis System. Da brukes lysmålerens 86 000 fargefølsomme målepunkter sammen med bildeprosessoren for å gi korrekt eksponering under vanskelige lysforhold.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det har også innebygget Wi-Fi for overføring til mobilen og deling av bilder på sosiale medier, automatisk HDR-fotografering, intervallfotografering, multieksponering og nye bracketingmetoder.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det har ikke ikke 4K-videoopptak, men 4K Interval Movie, som legger sammen stillbilder i 4K oppløsning til en videofil, og det finnes et batterigrep kalt D-BG7, som også er værtettet, med plass til et kraftigere batteri kalt D-LI90. Da økes batteritiden fra de oppgitte 390 bildene per lading, betydelig.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Pentax KP er i salg fra slutten av februar, og vil koste 12.499 kr i sort eller sølv.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top